Successos

Segon dia d'actes vandàlics a Salt

Uns brètols cremen set motocicletes, cinc cotxes i una façana d'un edifici en diversos carrers del centre del municipi

No hi ha detinguts i tot apunta que els incendis tenen relació amb l'acte de suport al lladre malferit

Segona jornada d'aldarulls i destrosses al centre de Salt. La matinada de diumenge un grup de violents es va dedicar a provocar actes vandàlics en diversos carrers del municipi saltenc. Si divendres i dissabte a la matinada es van cremar contenidors i motocicletes, aquest cop també hi va haver cotxes incendiats, i de retruc el foc va afectar la façana d'un edifici. En total van ser cremats 12 vehicles.

12 vehicles cremats

Els fets van tenir lloc entre quarts de dues i les tres de la matinada. El primer dels incendis es va produir entre el carrer Xavier Montsalvatge i l'avinguda Països Catalans, on va cremar el primer dels cotxes. Posteriorment, l'objectiu dels vàndals va ser el parc del Rec Monar, on els brètols van incendiar dos cotxes més. Més tard, va tenir lloc el pitjor dels actes de la matinada. A la cruïlla entre els carrers Àngel Guimerà i Ramon Sambola va cremar un quart cotxe i el foc va acabar afectant set motocicletes i la façana d'un edifici de quatre plantes, on hi ha la pastisseria Armengol. Però encara els brètols van continuar els seus actes de vandalisme, i en la confluència entre els carrers Àngel Guimerà i Pacheco van cremar un cinquè cotxe.

Així, el balanç de la nit va ser de cinc cotxes cremats –dos dels quals completament calcinats–, set motocicletes incendiades i la façana d'un bloc de pisos malmesa. El modus operandi és el mateix en tots els casos. Els desconeguts es van dedicar a trencar els vidres del darrera dels vehicles per després llençar un objecte incendiari, bàsicament una ampolla amb un líquid inflamable, al seu interior. Aquest cop no es va produir cap incendi en contenidors d'escombraries.

Des de divendres al vespre que Salt està vivint unes jornades d'actes violents als carrers. Aquell dia van cremar set contenidors, d'altres els van buidar, van fer caure diverses motocicletes aparcades i van trencar vidres d'un bloc de pisos.

Dissabte a la matinada hi va haver més actes vandàlics, tot i que en menor intensitat, ja que només van ser cremats un parell de contenidors. Aquestes destrosses van començar quan un centenar de joves es van concentrar davant de la seu de la policia local de Salt i després davant de l'Ajuntament, on van corejar consignes en contra de la policia.

Rumors sobre la mort

El motiu de la concentració no autoritzada de divendres era protestar contra l'actuació policial que va derivar amb la caiguda d'un jove de 16 anys per un celobert mentre fugia dels agents, després de, presumptament, haver robat una motocicleta juntament amb un altre jove. Malgrat tots els rumors que hi ha hagut sobre la mort del jove, ahir fonts hospitalàries van confirmar que el noi continua ingressat en estat crític a l'hospital Josep Trueta de Girona. I en l'últim informe mèdic s'assegura que, dins de la gravetat, evoluciona favorablement.

3
detinguts
hi ha hagut fins ara en relació amb els fets.
12
vehicles, entre motos i cotxes,
van ser cremats ahir a Salt.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.