Els fàrmacs detectats no són els que prenia Vila
Els fàrmacs que els analistes de l'Institut de Medicina Legal han trobat en alguns dels difunts de La Caritat d'Olot no són els mateixos que Joan Vila –l'assassí confés d'onze ancians– es prenia pels trastorns ansiosos i depressius. Ara s'haurà d'esbrinar, doncs, la procedència dels medicaments –en alguns dels cossos se n'ha detectat una acumulació de set de diferents– i si l'auxiliar d'infermeria, que assegura que va matar algunes de les víctimes donant-los una sobredosi, els agafava del mateix geriàtric, cosa que suposaria que el centre no tenia un control adequat dels medicaments i del seu subministrament als interns. Consta que, per prescripció mèdica, Joan Vila prenia o havia pres pantoprazole dobupal, Sumial, Tepazepan, Elontril, Anafril, Frosinor, Seropram, Trankimazin, Sedotine, Noiafren, Topamaz i Rivotril. Les substàncies que els especialistes han trobat fins ara als cossos són Zolpiden, Trazodona, Aprazolan, Lormetazepam, Diazepam, Halazepam, Venlafaxina, i Mirtazapina. Les anàlisis han determinat els nivells de medicament en mil·ligrams/gram, ja que s'han analitzat mostres de teixit, mentre que els estudis sobre toxicitat dels productes que existeixen es calculen en sang, és a dir, amb mil·ligrams/litre.
El lletrat de Joan Vila ha demanat al jutge d'Olot que encarregui als forenses un informe perquè aclareixin el significat dels resultats de les anàlisis rebudes i si d'aquest es pot concloure clarament que els difunts van morir d'una sobredosi de medicaments, cosa que avalaria la veracitat de la confessió que va fer Joan Vila i que li permetria presentar-se com un col·laborador de la justícia.
Per la seva part, el portaveu de La Caritat, el lletrat Joan Capdevila –que substitueix en aquesta funció Joan Cañada, nomenat director general d'Administració Local–, va dir ahir en declaracions a TV3 que, per als responsables del geriàtric, els resultats de les proves no demostren la credibilitat de Vila.