Societat

successos

final tràgic del carnaval al garraf

Mor atropellat un jove que tornava de Sitges per la via

Amb tres amics volien arribar de matí per les vies fins a Vilanova i la Geltrú

De 19 anys i veí de Barcelona, havia assistit de nit a la Rua de la Disbauxa del carnaval sitgetà

Un jove barceloní de 19 anys va morir ahir a primera hora del matí atropellat per un tren regional que circulava per Sitges en direcció a Barcelona. La víctima i tres amics més d'entre 19 i 20 anys havien assistit a la Rua de la Disbauxa de Sitges, un dels actes més emblemàtics del carnaval del municipi, i a les sis del matí havien decidit tornar cap a Vilanova i la Geltrú seguint les vies del tren. El pas d'un comboi que havia sortit a quarts de sis de l'estació de Reus i la imprudència dels quatre joves va causar l'accident mortal, que va provocar ahir al matí retards de més de mitja hora en les línies R2 i R15. A partir de les 11 del matí, el servei de rodalies es va anar restablint progressivament.

Segons ha confirmat el regidor de Seguretat de l'Ajuntament de Sitges, Antoni Caballero, els quatre joves havien assistit a les festes de carnaval del municipi i, tot i ser residents a Barcelona, van optar per tornar a peu fins a Vilanova seguint la via de tren. Tant els Mossos d'Esquadra com l'Ajuntament de Sitges descarten que l'accident s'hagués pogut produir, de manera similar a la tragèdia de Castelldefels, per una aglomeració de gent creuant les vies. En aquest sentit, expliquen que els cossos policials i de seguretat privada havien muntat un desplegament d'agents per evitar l'acumulació de gent a andanes i vies.

Precisament, l'accident es va produir, segons el regidor sitgetà, a uns dos quilòmetres de distància del nucli del municipi, a l'altura del camp de golf Terramar de Sitges, a tocar de la discoteca Atlàntida, que està tancada. Els tres acompanyants de la víctima no van patir cap ferida com a conseqüència de l'accident, però sí que van requerir l'ajuda psicològica dels serveis d'emergència arran de l'atropellament mortal del seu amic. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació sobre els fets. Al marge d'aquesta tragèdia, la nit de diumenge es va desenvolupar amb relativa normalitat a Sitges tenint en compte l'allau de visitants.

LA XIFRA

19
anys
tenia el jove barceloní que ahir al matí va ser atropellat per un tren regional quan caminava per les vies.

LA FRASE

L'accident s'ha produït fora del nucli urbà de Sitges, a uns dos quilòmetres de distància
Antoni Caballero
regidor de seguretat ciutadana de sitges

Paperets i sàtires per a la ressaca del cap de setmana

Els actes massius del carnaval no es van acabar amb el cap de setmana i les forces per continuar la festa, tampoc. A Vilanova i la Geltrú, mentre els carrers intentaven sense èxit recuperar la normalitat després de les catifes de caramels que van deixar el diumenge de carnaval, centenars d'infants van tornar a sortir al carrer per participar al Vidalet i oblidar la ressaca de les comparses.

A Sitges, les colles es preparen per afrontar aquesta nit la darrera rua, la que tradicionalment ha estat la més multitudinària pel que fa al nombre d'espectadors. La cinquantena de carrosses que ja van estrenar diumenge les disfresses repetiran avui a partir de les nou del vespre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.