Urbanisme

Amposta

Punt final a les obres delparc dels Xiribecs

Ocupa cinc hectàrees i és el parc urbà més gran de les Terres de l'Ebre

S'hi han invertit 3,5 milions d'euros en deu anys i s'inaugurarà dissabte vinent amb un espectacle multidisciplinari

Després de més de deu anys d'obres, Amposta ja té gairebé acabat el parc dels Xiribecs, la zona verda urbana més important en extensió de les Terres de l'Ebre, ja que ocupa una superfície de 5 hectàrees (52.000 metres quadrats). L'alcalde, Manel Ferré (CiU), ahir va justificar la llarga durada de l'actuació argumentant que hi ha hagut “altres prioritats”. Ara bé, el consistori ha donat un impuls definitiu al parc aquests dos últims anys. “Hem tingut clar que havíem d'acabar el parc en aquesta legislatura per la pròpia dinàmica de la zona en què es troba, que ha experimentat un creixement espectacular”, va apuntar Ferré.

Així, la inversió global al parc dels Xiribecs ha estat d'uns 3,5 milions d'euros i s'hi han invertit 1,2 milions en els últims dos anys. Els diners s'han destinat a l'enllumenat de tot el parc, la construcció del bar restaurant i d'una graderia a cel obert amb capacitat per a 800 persones i al tancament dels accessos pendents, entre altres.

“És una obra molt important que li dóna un valor afegit a Amposta pel que fa a la qualitat de vida dels ciutadans”, va assegurar l'alcalde. Per això s'ha volgut inaugurar oficialment el parc amb un espectacle multidisciplinari que tindrà lloc el dissabte a dos quarts de nou del vespre. Ideat per l'artista ampostí Jaume Vidal i l'autor de documentals Santi Valldepérez, la representació de l'espectacle durarà 27 minuts i s'hi han implicat un centenar de persones entre músics, autors i artistes provinents d'altres disciplines. L'obra abordarà el trànsit de la infantesa a la maduresa i inclou una actuació musical en directe, amb música composada per Edgar de Ramon i Tomàs Simón i interpretada per una orquestra que integraran músics de la Lira, la Fila, l'orquestra Montsià Maestrat i el Conservatori de Tortosa. També hi haurà projeccions audiovisuals per tot l'àmbit del parc i un espectacle pirotècnic. El cost és d'uns 15.000 euros.

Un gran llac central amb un guèiser

Un dels trets més significatius del nou parc urbà d'Amposta és el gran llac central circular de 90 metres de diàmetre i amb un guèiser capaç de bombejar un broll d'aigua de divuit metres. L'aigua prové del canal de la Dreta i d'un pou subterrani. El parc dissenyat per l'arquitecte Pep Salgar té diversos àmbits: un espai de pèrgoles amb canals d'aigua, les dunes de gespa, un passeig de palmeres i una zona amb vegetació de secà (oliveres) i marges de pedra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.