Economia

economia

Mataró estrena un altre espai per a l'economia de la innovació

equipament L'alcalde inaugura l'edifici El Rengle, situat a tocar del Tecnocampus, destinat a empreses, serveis i comerços OFICINES L'immoble, que ha costat 30 milions, té ocupats poc més de la meitat dels locals disponibles

El nou districte de Mataró capitanejat pel parc científic Tecnocampus, va estrenar ahir un nou equipament al servei de “l'economia de la innovació”. L'edifici El Rengle neix, segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas (PSC), amb l'objectiu de “retenir el talent” empresarial i evitar que marxi per la manca d'oportunitats d'establir-se a la ciutat. “Un espai per bastir una base sòlida per a la recuperació econòmica”, va afegir Bassas, que també va aprofitar la inauguració per acomiadar-se, ja que aquest era l'últim acte que feia com a president de l'empresa municipal Pumsa. El centre d'oficines, que ha costat uns 30 milions d'euros a la societat local, s'ha inaugurat oficialment amb una ocupació de poc més de la meitat dels 9.000 m² de què disposa, en concret se n'ha comercialitzat un 57%.

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), va destacar que l'edifici d'oficines és fruit de “la tossuderia” i “el coratge” del govern municipal per “capgirar estratègicament l'economia”, acció imprescindible per a la ciutat, i de no voler aturar-la, malgrat la situació de crisi actual. “Podíem haver optat per fer a El Rengle el que estava previst al pla general, que eren naus industrials, però vam decidir no apostar per l'especialització, sinó per la barreja d'usos”, va recordar Baron, ja que al costat d'equipaments com ara el Tecnocampus o aquest centre de negocis, el nou barri compta amb un gran parc a tocar del mar i s'hi faran diverses promocions de pisos.

L'arquitectura de l'immoble, que té quatre plantes i dues més de subterrànies que funcionen com a aparcament, ha permès generar un espai privat al segon pis destinat a la relació entre les diferents activitats, en una zona oberta i enjardinada, amb vistes al mar i a la muntanya. A més, la climatització està connectada al Tub Verd, la xarxa de distribució de calor i fred de la ciutat. L'espai ja és la seu d'empreses de sectors tan diversos com el de les noves tecnologies, assessories, gestories, constructores o immobiliàries. El grup més important que s'hi ha establert és, per ara, Sans Branded Apparel, l'antiga Abanderado, que va marxar de Cirera a l'estiu després de tancar la fàbrica.

La meitat dels pisos projectats

El regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas, va apuntar ahir que la inversió pública que ha rebut el sector d'El Rengle s'eleva als 102 milions d'euros. A banda de l'edifici d'oficines, s'ha aixecat el parc Tecnocampus, s'han reurbanitzat carrers i s'ha guanyat una zona verda a primera línia de mar. Bassas va anunciar que dels prop de 400 habitatges que s'havien projectat a la zona, la iniciativa té compromesa ja la construcció de la meitat dels pisos. Un pas endavant per acabar de desenvolupar urbanísticament un espai que està cridat a convertir-se en la nova porta d'entrada a Mataró. Malgrat la crisi, Baron va voler destacar l'aposta que han fet moltes empreses per situar-se en aquest eix estratègic. Al costat del 57% d'espais comercialitzats del nou centre de negocis, les torres bessones del Tecnocampus ja compten en total amb 64 firmes. Si El Rengle sembla ben encarrilat, al costat hi ha un altre espai pendent de transformació –Iveco-Pegaso– que sembla que no té tanta sort. “Haurem d'esperar temps millors”, es va limitar a dir el batlle.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.