Medi ambient

CERDANYOLA DEL VALLÈS

El PP diu que no s'ha dit tota la veritat sobre Almar

Manuel Buenaño demostra que Puigfel va demanar fer un abocador amb residus d'ecoparc a l'actual govern (PSC-CiU) el juliol del 2010

El ple rebutja que es portin residus al clot

Quan semblava que la carta de l'Agència de Residus de Catalunya del 5 de novembre era l'únic document que no s'havia fet públic sobre les intencions de fer l'abocador de residus d'ecoparc de les empreses Almar i Puigfel a Can Fatjó dels Aurons, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, va demostrar que n'hi havia més. En el decurs del ple de març, Buenaño va explicar que l'actual govern (PSC-CiU) va tenir coneixement oficial del projecte el 16 de juliol, quan Puigfel va demanar un certificat de compatibilitat urbanística. Buenaño ho va argumentar amb les explicacions que el mateix govern li havia donat per escrit com a resposta a les 14 preguntes fetes pels conservadors sobre aquest possible abocador. L'edil popular creu que durant tot aquest temps “algú ha faltat a la veritat” –“Tots”, es va sentir des del públic–. L'exalcalde, Toni Morral (ICV-EUiA), va afegir que el govern coneixia el projecte des del desembre del 2009, quan hi va haver el traspàs de poders després de la moció de censura que va fer perdre l'alcaldia als ecosocialistes. L'alcaldessa, Carme Carmona (PSC), ho va negar.

Gràcies a les respostes per escrit del govern també se sap que a l'Ajuntament no li consta encara cap canvi de la titularitat dels drets miners d'Almar cap a Puigfel –feta el gener del 2009– i que els informes municipals sobre els moviments de terres que s'estan fent a l'argilera d'Almar estan pendents de complementar-se amb el dictamen d'un enginyer de mines que determinarà “si els treballs s'ajusten als d'una activitat extractiva i a la normativa legal d'aplicació”. Quan el PP va preguntar si es tenia coneixement que aquests treballs eren per fer-hi un abocador, el govern va contestar que no tenia cap sol·licitud per autoritzar aquesta activitat, però que s'havien fet “consultes verbals” –sense especificar amb qui–. En relació amb el certificat de compatibilitat urbanística que va demanar Puigfel, el govern va dir que l'informe tècnic –“pendent de certificat municipal”– concloïa que l'activitat no era “compatible” amb el planejament vigent.

Unanimitat

El ple de març també va aprovar, per unanimitat, una moció en què es rebutja l'abocament de qualsevol tipus de residus al paratge de Can Fatjó dels Aurons. El text també demana la immediata compareixença del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, perquè fixi la seva posició.

LA FRASE

Si no ho arribem a denunciar, potser l'abocador de Can Fatjó dels Aurons ja estaria aprovat
Manuel Buenaño
PORTAVEU DEL PP

Bellaterra al·lega el PGM a l'àmbit Ramon Fuster

C.A.F.

L'EMD de Bellaterra al·legarà la modificació urbanística per ampliar l'escola Ramon Fuster perquè el consistori li ha envaït les competències en mobilitat. Bellaterra analitzarà la futura mobilitat.

El pressupost del 2010 té 1,1 milions de superàvit

C.A.F.

L'equip de govern va retre compte de la liquidació del pressupost del 2010 amb un superàvit d'1,1 milions. El romanent de tresoreria ha passat dels 7 milions de dèficit del 2009 als 6,8 del 2010.

A favor de la dació en el pagament d'hipoteques

C.A.F.

Es va aprovar fer modificacions legislatives per incloure la dació en el pagament d'hipoteques. El text va ser una copia tan literal de l'aprovat a Montcada que hi constava la data del ple veí.

Modifiquen el reglament d'escoles bressol

C.A.F.

Amb l'oposició d'ICV es va aprovar el reglament del servei d'escoles bressol per adequar-lo a la nova escola municipal d'El Turonet –de 102 places–, que ha d'obrir al setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.