Economia

l'entrevista

“Penso sempre en tot allò increïble de cada dia”

Per què el llibre “Està tot per fer”?

Primer de tot, perquè m'agrada molt escriure. Però, sobretot, perquè vaig veure que potser era el moment, tenia l'oportunitat i un repte d'aquells que et planteges a la vida dels que vols anar tatxant: una família, un arbre..., i el llibre ja està fet!

Seria com voler aturar el seu cas d'èxit?

El llibre tanca els primers cinc anys d'emprendre, des que amb 17 anys vaig començar, i amb 23 vaig rebre el premi Impulsa Príncep d'Astúries i Girona.

Per tant...

Més que resumir els anys que han passat miro de resumir els cinc anys que vénen. I he mirat que també em sigui útil a mi.

Així doncs, a qui el recomana?

A tothom que tingui idees i que molts cops no les comença perquè té por o creu que són idees tontes o creu que hi ha alguna altra persona del món que ja les està fent i, a més, les fa millor.

Gent que rumia, curiosa, inquieta?

Saps allò que vas pel carrer i vas a pujar a un autobús i veus que el forat que hi ha entre el vehicle i la vorera és massa gros. I penses: “Això és un error! Jo això ho podria solucionar!” Això passa 10.000 vegades a 10.000 persones cada dia.

Moralitat?

Hi ha molt poques persones que després diuen: “Ei! I per què no? Ho intento!” Al final, tothom té idees però la gent es pensa que les seves són menys que les d'altres persones. El llibre és per a les persones que tenen idees i que per alguna raó o altra mai han començat.

Sent pressió pel reconeixement?

Pressió no, perquè no he deixat de ser com sóc. Els qui em coneixeu sabeu que sóc bromista i espontani amb qui sigui.

I com es veu a si mateix?

Ostres! Sóc prou difícil de descriure'm com per respondre't. Diria que sóc absolutament tossut en tots els sentits, però això també t'aporta un punt interessant.

Sempre optimista. I el lideratge?

Sempre ho dic. Molta gent em diu: “Si haguéssiu començat als Estats Units us haguéssiu fet rics”. I no ho sé! El que és segur és que no ens haurien donat un premi els prínceps d'allà, perquè no hi ha prínceps, i hi ha molts joves amb èxit.

Però té molt mèrit el que ha aconseguit.

El que he fet potser és ser diferent. I si et posen com a exemple sempre és bo. I qui digui que no és que té un punt d'hipòcrita. A mi, tot el que m'està passant és fantàstic i m'està canviant la vida.

I què sent quan mira enrere?

Que no sóc exemple de res i, evidentment, si m'hi posen ho agraeixo i n'estic content. Vaig tenir una idea i hi vaig creure, i potser vaig ser més ingenu que la resta en pensar que podia funcionar. Ei!, que també he fet moltes pifiades que no surten mai. I em van expulsar de la carrera, però em va ser molt útil.

I com s'ho ha fet per crear eyeOS?

Sent el primer que creia que podia arribar on ara és. Sempre pensava que fos alguna cosa que em fos útil i que, si després també ho era a algú més, fantàstic!

Què és el que més li agrada del que fa?

La sensació que és no ser capaç de digerir el que em passa. Anar-me'n a dormir i pensar: “Quin dia més gran ha estat avui! He conegut aquesta persona, increïble! I reptes, entrevistes, conferències, llibres...” Vull sorprendre'm i pensar sempre en tot allò increïble de cada dia.

I els maldecaps? Que hi són sempre.

Cada dia se't poden ajuntar tres o quatre coses i una pot ser molt dolenta, com ara una línia de crèdit que se't tanqui, però potser reps una trucada d'algú que et vol donar un premi, t'arriba el primer exemplar del nou llibre...

Espero que avui afegeixi l'entrevista.

Sí. Sóc a El Punt i m'agrada! I ara anem a dinar a Vilobí amb empresaris. Genial!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.