Política

sant cebrià de vallalta

Els candidats promulguen una revisió del POUM i un debat sobre el parc temàtic

La plataforma ciutadana Salvem la Vall, Salvem el Poble reuneix per primer cop els alcaldables de sis de les set forces que es presenten a les eleccions

Sant Cebrià ha de revisar amb seny el pla urbanístic per adaptar-se a la nova realitat nascuda de la fi de la bombolla immobiliària i ha de fer partícip a la ciutadania del projecte de construir un parc temàtic en un dels darrers i grans reductes naturals que queden a la Vallalta. Sota aquestes dues grans premisses es va moure ahir el primer gran debat organitzat al municipi amb totes les forces –el PP es va excusar– que es presenten a les eleccions municipals. La plataforma Salvem la Vall, Salvem el Poble va organitzar l'esdeveniment, que va aconseguir una bona entrada dels veïns i veïnes de Sant Cebrià al pavelló esportiu. L'objectiu prioritari: conèixer de primera mà quina és la resposta de cada grup a una proposta que pot fer canviar per sempre la fesomia del poble. En aquest sentit, i excepte la CUP que va mostrar el seu rebuig total al projecte de parc temàtic, la resta de forces van assegurar que calia revisar “a fons” la proposta.

El model de poble

L'entitat va aprofitar per incloure altres qüestions a respondre per part dels participants a temes vinculats a la cultura, l'urbanisme o les finances municipals. En qualsevol cas, però, el pla urbanístic que tot just ha passat l'aprovació inicial va centrar bona part del debat. Lluís Perramon de la CUP va reclamar un control del creixement per evitar perdre l'essència de poble. Antònia Benítez, dels independents Tots per Sant Cebrià, va insistir a mantenir un municipi “acollidor, sostenible i compromès amb el medi natural”. Per Jordi Parés, de l'Entesa d'Esquerres, “el POUM és un instrument bàsic per ordenar el Sant Cebrià que volem i que demana el consens de la ciutadania”. Pere Vega, candidat del PSC, va vincular el pla amb el servei que ha de donar a les persones “i créixer només allò que li cal al poble”. Finalment, l'alcalde i cap de llista de CiU, Jaume Borrell, va precisar que el creixement de Sant Cebrià està molt condicionat a la seva orografia i que hi ha pocs llocs on encara es puguin aixecar nous habitatges. “Hem de tenir clar, però, que sense un POUM no podrem disposar ni dels equipaments ni de les zones verdes que tots veiem necessàries per a la població”, va incidir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.