Societat

Recuperar sensacions

Els Minyons de Terrassa descarreguen el tres de nou a la plaça de Sant Jaume i firmen la seva millor actuació de l'any, mentre les colles de Valls vetllen les armes per al primer duel local: Sant Joan

Tot en ordre. Els Minyons de Terrassa van descarregar el tres de nou ahir a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, en la diada del 42è aniversari dels Castellers de Barcelona. A més a més, els terrassencs van estrenar el quatre de vuit amb l'agulla i un magnífic pilar de set per completar la seva millor actuació des de principis de campanya. Els terrassencs s'hi jugaven molt en la diada d'ahir. “Avui no podem ensopegar, ens ha de sortir una actuació rodona per recuperar la moral i encarar aquests quinze dies fins a la festa major amb tota l'energia”, explicava un confiat però alhora tens Nani Matas, el cap dels Minyons, instants abans que la seva colla constatés, amb fets, que no ha perdut pistonada.

En una plaça de Sant Jaume amb molt bon públic, els Minyons es van treure l'espina amb el tres de nou tot just començar. I és que, a diferència del que els va caure (el van carregar) a Mataró, fa un parell de setmanes, ahir el castell va pujar més ben agafat i amb les mides adequades. També hi va ajudar que el ritme fos molt ràpid i, tot i que el castell no es va acabar de parar tampoc no va passar per cap moment d'angúnia. Els Minyons van atacar tot seguit el quatre de vuit amb l'agulla, el primer de l'any, que va posar en evidència la categoria del pilar, que es va mantenir immune a la inestabilitat del quatre en la baixada. El tercer castell dels Minyons, i el menys lluït, va ser el dos de vuit, mentre que en el comiat la colla va presentar un pilar de set que va transmetre unes sensacions excel·lents. A quinze dies de la festa major, els Minyons tenen un tres de nou que pinta bé, un dos de vuit molt millorable i un pilar que demana manilles.

Ja fa 42 anys que un grup de joves estudiants vilafranquins van impulsar la creació dels Castellers de Barcelona. Des d'aquells inicis nostàlgics, els Castellers de Barcelona han sabut forjar-se un tarannà combatiu, que sempre dóna la cara. El curs present no està sent, ni serà, fàcil per als barcelonins. Ahir, la colla va tenir en el quatre de vuit i el dos de set les seves millors apostes, les mateixes que van completar els Xiquets de Reus, que després de descarregar un dos molt solvent i el seu primer carro gros de l'any, es presentaran a la festa major de Reus, dissabte que ve, amb la moral dels núvols.

Mentrestant a Valls, les colles van dedicar el cap de setmana previ a la diada de Sant Joan a crear l'ambient necessari, amb assajos especials per mobilitzar castellers i incondicionals. Divendres que ve, Vella i Joves intentaran els seus primers castells de nou pisos de l'any. Timbals de derbi!


La

jornada


Minyons de Terrassa: 3/9f, 4/8a, 2/8f, P/7f
Castellers de Barcelona: 4/8, 2/7, 5/7, P/5(c)
Xiquets de Reus: 2/7, 4/8, 5/7, vano de 5


divendres 24


valls


13.00. plaça del blat


Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls


Dissabte, 18 de juny


Diumenge, 19 de juny

Sant Fèlix no farà rebaixes

Amb un pressupost global marcat per les retallades, els administradors de la Festa Major de Vilafranca d'aquest 2011 volien proposar a les colles participants en la diada de Sant Fèlix una rebaixa respecte del que havien cobrat l'any passat. Després de consultar-ho amb els Castellers de Vilafranca, però, els organitzadors de la gran diada castellera han reculat i han proposat a les colles que acceptin de cobrar el mateix que l'any passat. Tret de sorpresa inesperada, el 30 d'agost: Joves, Vella, Minyons i Vilafranca no hi faltaran.

Recomanem

Tilburg (Països Baixos)

Castellers de Vilafranca:

4/7a, 4/8, 2/7, 3/8, 3P/5

Solsona

Margeners de Guissona:

5/7, 3/7s, 4/7a, P/5

Salats de Súria:

4/7, 3/7, id4/6a, 4/6a, P/4

Castellers de Solsona:

4/6, 3/6, 4/6a, 3P/4

Barcelona

Castellers del Poble Sec:

3/7a, id4/7a, 3/7, 4/7, P/5
Castellers de Cornellà:

id2/6, 2/6, 3/6a, 4/6, P/4

Castellers d'Esparreguera:

2/6, 3/6, 4/6, P/4s

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.