Societat

col·lectius

la REVÀLIDA DEL 15-M

Prop de 3.000 “indignats” es manifesten a Girona

La marxa va anar des de Santa Eugènia fins al centre, no es van produir incidents i el to festiu va ser la tònica dominant

El col·lectiu també ha posat fi a l'acampada de la plaça de Catalunya

A Girona va tenir lloc ahir una de les manifestacions més nombroses que es recorden a la ciutat. Amb to festiu, tambors i càntics i corejant consignes, la manifestació dels “indignats” va arrencar de la plaça de Santa Eugènia quan passaven pocs minuts de les set de la tarda. Durant el recorregut s'hi anava afegint cada vegada més gent, fins al punt que es calcula que quan la comitiva va arribar a la plaça Marquès de Camps, el nombre de concentrats ja rondava els tres milers de persones.

Al llarg de dues hores no es va produir cap incident de tipus violent tot i l'heterogeneïtat dels “indignats”. Molta gent jove, amb estètiques de tot tipus, compartien el carrer amb homes i dones endiumenjats. Gent que, pel seu perfil, fa poc temps hagués estat difícil tenir-los presents en una manifestació com la d'ahir.

La marxa es va aturar en determinats llocs estratègics, com ara una benzinera, les oficines de la Seguretat Social, entitats bancàries i la mateixa seu d'aquest diari. Es va llegir un document molt crític amb els mitjans de comunicació, i en especial amb TV3, a causa del tractament informatiu que van donar als incidents al Parlament de Catalunya. De consignes se'n van corejar contra quasi tot: contra el petroli, contra els diaris, contra els bancs, contra la televisió, contra el capitalisme... Les que obtenien, però, la resposta més unànime i contundent eren les que es dedicaven al conseller de Governació, Felip Puig. Els concentrats no eren pas només de Girona. Hi havia pancartes que ja deixaven clar d'on procedien els qui l'envoltaven: n'hi havia de gent de Banyoles, de Sant Feliu de Guíxols, de Lloret de Mar o d'Amer, entre altres.

I així, parant de tant en tant, la manifestació es va plantar davant la comissaria que hi ha al darrere de la delegació de la Generalitat. La comissaria era tancada i no es va veure ni una sola gorra de la policia catalana. Allà, es va llegir un manifest, es va tornar a escridassar Felip Puig i es va redactar una denúncia col·lectiva en què qui volia podia fer constar algun motiu d'indignació amb els Mossos. Una delegació va trucar al timbre per fer-los entrega del comunitat. Rere el vidre no es va veure ni una ombra, ni tampoc ningú va obrir la porta. Finalment es va deixar l'escrit recolzat a la paret. Es va fer la volta a l'edifici i l'acte va acabar amb la lectura d'un comunicat i amb crits de solidaritat amb els detinguts a Barcelona. També es va anunciar que es donava per acabada l'acampada a la plaça de Catalunya. De fet, ahir mateix al llarg del matí ja s'anava retirant l'attrezzo que hi ha hagut les darreres setmanes a la plaça. Es va anunciar, però, que cada dilluns, dimecres, dijous i dissabte s'hi faran assemblees.

LA XIFRA

3.000
Nombre de persones que es calcula que van participar en la manifestació de Girona.

Polítics d'esquerres amb els “indignats”

Una de les reivindicacions del moviment dels “indignats” és el seu apoliticisme. Tot i així, entre els manifestants hi havia el regidor de Maçanet, Joan Romaguera, i el de Blanes, Joan Salmeron.

Pancartes amb missatges contundents

En les pancartes que portaven molts dels manifestants s'hi podien llegir tota mena de missatges. Al davant, un home en duia una que deia: “Que manin les putes, ja que els seus fills no se'n surten”.

Missatges amb un alt contingut poètic

Algunes pancartes contenien missatges molt elaborats i fins i tot vorejant la poesia. Una noia duia una pancarta en què es podia llegir: “Som al principi de la muntanya, no pas a la vora del precipici”.

La fi de l'acampada a Girona

Amb el final de la manifestació també es donar per acabada l'acampada a la plaça de Catalunya. Els organitzadors calculen que en un parell de dies ja no en quedarà cap rastre.

Molt pocs policies vigilant la manifestació

Del caràcter pacífic de la marxa n'era un clar exemple el fet que la presència policial es va reduir a quatre policies locals regulant el tràfic. De Mossos d'Esquadra, almenys d'uniforme, ni un.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.