Opinió

Marxa cap a la Independència

L'Assemblea Nacional Catalana inicia la Marxa cap a la Independència, a Lleida, el 30 de juny que ve. Amb el lema Catalunya, nou estat d'Europa recorrerem tot el país difonent, explicant, convencent, en definitiva sumant, ciutadans i ciutadanes al projecte independentista, perquè només amb un estat propi que defensi els nostres interessos econòmics, socials, culturals i nacionals aconseguirem la plenitud individual i col·lectiva. Totes les persones que considerin que l'única sortida digna per al nostre país és aconseguir la independència estan cridades a participar en aquesta marxa que acabarà a Barcelona l'11 de setembre que ve.

Per primer cop en 300 anys tenim les condicions històriques, econòmiques, polítiques i socials que fan possible la independència, només depèn de nosaltres que Catalunya sigui un dels propers estats d'Europa. Ningú no ens pot negar l'exercici del dret d'autodeterminació si som prou i els demostrem que ho volem.

Ara és el moment de fer saber al món el futur que volem per al nostre país, un futur amb llibertat que no depengui dels diferents governs espanyols que ens han abocat a la misèria econòmica, a l'empobriment cultural i a la submissió nacional i lingüística. Catalunya, que, com va dir Pau Casals a l'ONU el 1963, ja parlava de pau al segle X quan no existia cap dels estats actuals d'Europa i que va tenir un Parlament abans que Anglaterra, no pot continuar sotmesa a Espanya.

No podem continuar formant part d'un estat que no ens ha deixat mostrar qui som i com som, que ens ha obligat a amagar la nostra identitat, que no permet que la nostra llengua es conegui al món, que no ens deixa tenir seleccions esportives nacionals per demostrar el nostre potencial i la nostra capacitat d'esforç, que ha jugat brut, molt brut, per destruir la nostra autoestima com a poble.

Catalunya no pot continuar projectant al món una imatge lligada a la del govern espanyol, una imatge que ens desprestigia com a persones i com a país, no pot continuar lligada a un govern que menteix, que traeix i que es burla dels ciutadans; nosaltres no som ells ni volem formar part d'aquest govern.

Ara és l'hora de treballar amb totes les institucions i entitats que, com l'Assemblea Nacional Catalana, estiguin disposades a treballar fins a aconseguir l'alliberament nacional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.