Canals

Les centrals compleixen els més alts estàndards de seguretat de la indústria nuclear, segons l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica

Ascó i Vandellòs II, més segures que mai

SALTO és la millor manera d’obtenir una imatge clara de la preparació d’Ascó i Vandellòs II per abordar l’operació a llarg termini

La central nuclear Ascó va acollir el mes de setembre passat la missió de seguiment del programa Salto de seguretat per a l’operació a llarg termini de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (OIEA), que donava per acabat un exhaustiu procés d’avaluació sol·licitat voluntàriament per ANAV amb l’objectiu d’analitzar la preparació de les centrals nuclears Ascó i Vandellòs II per operar a llarg termini segons els millors estàndards internacionals de seguretat i fiabilitat de la indústria. ANAV és la primera operadora espanyola de centrals nuclears que se sotmet a aquest programa de l’OIEA, amb el compromís d’implementar totes les recomanacions i els suggeriments rebuts des d’aquest organisme.

Per part d’ANAV, el director de serveis tècnics, Ferran Tarrasa, va valorar el procés SALTO sol·licitat voluntàriament com “la millor manera d’obtenir una imatge clara de la preparació d’Ascó i Vandellòs II per abordar l’operació a llarg termini”. El director general d’ANAV, Paulo Domingues Santos, va agrair tant a l’OIEA com al CSN la feina i va destacar que “es continuaran millorant els processos per seguir complint els estàndards de seguretat de l’OIEA.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia