Enric Claudi Girbal

Historiador, arxiver, periodista i escriptor nascut a Girona el 1839, va tenir un pes específic important en el teixit cultural de la ciutat. Al seu voltant es van generar infinitat de projectes culturals impregnats de l'esperit renaixentista. Va estar vincular al món de la premsa de joves. El 1861 va fundar La Espingarda i el 1864, La Crónica de Gerona. La seva activitat més destacada es va produir a l'entorn de la Revista de Gerona, que va començar a dirigir poc després de la seva fundació i que va desaparèixer amb la seva mort; va ser una publicació en què va deixar la seva empremta d'historiador.

Habitual tertulià de la cova de Can Vinyas, és autor de tractats històrics com ara Escritores gerundenses i El sitio de Gerona. Va ser conservador del Museu d'Antiguitats de Girona i cronista oficial de la ciutat. Lo trobador de l'Onyar va ser el seu pseudònim en l'activitat poètica.

Enric Claudi Girbal Nadal
Època:
Girona, 1839 - 1896
Activitat:
Historiador, periodista i escriptor
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.