La platgeta de dins del port de l'Estartit serà reconvertida en una plaça pública d'uns 600 m²

La zona, prohibida al bany, es feia servir per tenir-hi barques de la Llevantina

La platgeta sempre havia estat utilitzada per l'entitat nàutica, creada el 1977 i que té uns 250 socis, per deixar-hi embarcacions, ja que en zona portuària està prohibit el bany. Però ara, després d'un conveni amb l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que ahir va aprovar el ple municipal per unanimitat, i Ports de la Generalitat, s'ha decidit a reconvertir-la en un espai públic d'acord amb el pla especial del port.

Amb la plaça, que sorgirà de la nova dàrsena, projecte aprovat inicialment per decret d'alcaldia, les embarcacions de la platja es traslladaran a uns nous pantalans. A més, aquest espai públic no comportarà, segons va explicar el regidor de Turisme, Genís Dalmau, l'eliminació de l'estació meteorològica ni de la zona de jocs infantils. «Dignificarà la zona», va afirmar Dalmau, que va recordar que abans ja es va recuperar un altre espai públic a la plaça del Port, per part de la Generalitat, a tocar el sector pesquer. I en la mateixa línia va opinar l'alcalde, Josep Maria Rufí: «És molt important crear espais públics per esponjar el nucli i ajudar a integrar el mar a l'Estartit», va afirmar.

El president de l'agrupació nàutica, Andreu Blanco, va explicar que l'eliminació de la platja ve donada per les obres de millora que vol fer la Generalitat al passeig marítim. A més, Blanco va reconèixer que la mesura d'avarar totes les embarcacions –que fan com a màxim 6 metres d'eslora– en pantalans ja va bé als socis per tenir fàcils la sortida i l'arribada. El president va dir que les obres s'iniciaran el mes d'octubre, després de la temporada estival. L'actuació suposarà a l'Ajuntament 60.000 euros en impost de construccions i obres.

Veïns disconformes

Una desena de veïns afectats per les obres del projecte de la segona i tercera fase de remodelació de carrers de l'Estartit van aprofitar el ple d'ahir a la nit per exposar les seves queixes sobre l'actuació, especialment quan hi ha una situació econòmica desfavorable. Molts van explicar que no poden pagar els 18.000 o 41.000 euros que els correspon. L'alcalde, Josep Maria Rufí, va deixar clar a la vintena de veïns afectats presents que era una obra necessària i que l'Ajuntament pensava tirar-la endavant. Tot i això, Rufí va anunciar que acabaran pagant un mínim d'un 20% menys de la previsió, sense descartar aconseguir més ajuts per reduir la repercussió en els veïns. Però l'alcalde també va deixar una porta oberta a facilitar el pagament allargant, si s'escau, els terminis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.