Mataró no veurà com es desmunta la nau de Can Fàbregas fins a final d'any

S'està posant una estructura de ferro dins l'edifici que servirà per al trasllat i el muntatge posterior

Els treballs que s'han portat a terme fins ara per desmuntar la nau de Can Fàbregas i de Caralt han estat relativament senzills. S'ha fet la feina de desmuntar la fusteria i ara toca el procés més complicat: instal·lar l'estructura de ferro que quedarà amagada dins de les columnes de l'edifici. Ahir al matí el regidor d'Urbanisme, Ramon Bassas, va visitar aquests treballs, que ja s'han començat, i va explicar que serà de molta utilitat a l'hora de tornar a muntar la nau. «Amb aquest muntatges es podrà tornar a fer coincidir els pilars amb el lloc on s'ha col·locat», explicava. El fet és que els treballs duraran fins a final d'any i llavors serà quan es podrà veure de forma més clara com es desmunta per parts la fàbrica. Tal i com estava previst en el projecte de l'arquitecte Josep Maria Puig Boltà, les parts de la fàbrica es traslladaran en trossos d'entre 2,80 i 3,20 metres d'alçada i una mitjana de 9 metres de llargada, amb un pes aproximat de 15 tones. El transport de cada porció es farà mitjançant aquesta estructura metàl·lica situada a l'interior. Les peces es guardaran en uns terrenys municipals al veïnat de Valldeix fins que es decideixi el moment de tornar a muntar l'estructura.

Els treballs de desmuntatge, que van començar a finals de juny, s'han encarregat a l'empresa Natur System, SL, que va ser l'adjudicatària per un import d'1,4 milions d'euros. La dimensió de l'obra per fer el trasllat de la nau ha fet que la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona, determini oportú mantenir la designació d'una persona tècnica dels Serveis Territorials de Barcelona per dur a terme el seguiment de l'execució dels treballs.

La CUP denuncia la venda del solar

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) denuncia que el govern ha mentit sobre la venda del solar on s'ha de fer el nou centre de El Corte Inglés. En un comunicat emès ahir, la CUP assegura que ha accedit al document que es va signar el 2 de juny a porta tancada, al qual no van tenir accés els mitjans de comunicació. Per al grup a l'oposició el document no és de compravenda, sinó l'escriptura que constata que l'Ajuntament ha incomplert el calendari de tramitacions urbanístiques, en què es renovava l'adjudicació del concurs al centre comercial sempre que es fes el trasllat de la fàbrica en el termini de dos anys. La CUP ha interposat un recurs en què afegeix en l'operació l'Ajuntament ha perdut més de 9 milions d'euros. Ahir el regidor, Ramon Bassas, assegurava que la venda està feta pel mateix preu que es va dir al seu dia. «No només no hem perdut diners sinó que encara s'hi guanya una mica de benefici, encara que aquest tampoc era l'objectiu», afegia el regidor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.