L'Estat ja ha reposat la sorra al Maresme però les obres continuen compartint espai amb els banyistes

El Ministeri de Medi Ambient va confirmar ahir que havia finalitzat els treballs de regeneració de sorra de les platges del sud del Maresme afectades pels temporals del desembre de l'any passat. S'han fet en total actuacions al litoral d'Arenys de Mar, Cabrera, Vilassar de Mar, Premià de Mar, el Masnou i Montgat, amb una aportació global de sorra de 499.500 m³. En els casos d'Arenys i Premià de Mar, la reposició ha estat considerada una actuació de manteniment, tot i que en el cas de Premià quedava clar des del principi que el ministeri no l'havia tingut en compte quan es va anunciar la regeneració de les platges. En tot cas, han estat gairebé dos mesos, en plena temporada d'estiu, en què les tovalloles dels banyistes han hagut de compartir espai amb la sorra abocada pels vaixells draga que la transportaven des dels ports del Balís del Masnou i d'Arenys de Mar. El pressupost d'execució de les obres, considerades d'emergència –en què no s'hi inclouen les aportacions de sorra de Premià i Arenys de Mar–, és d'11.598.623 euros.

Consolidar esculleres

Un cop recuperada la sorra gràcies, sobretot, a la insistència dels alcaldes de les localitats afectades, encara falta solucionar altres actuacions de solució de les destrosses ocasionades pels temporals. Es tracta, en bona part, de restaurar les esculleres, els talussos i els accessos a les platges de Cabrera, Vilassar de Mar i el Masnou, que en molts casos van desaparèixer. Les obres es troben en diferents estats d'execució. En el cas de Cabrera, el municipi més afectat, la sorra continua arraconada mentre s'espera que l'escullera estigui acabada i pugui ser redistribuïda. Des de l'Ajuntament es reclama des de fa temps la construcció d'un espigó, a l'alçada dels apartaments Costamar, que pugui resoldre definitivament el problema de la pèrdua de sorra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.