El Consell de Seguretat Nuclear dóna el vistiplau al pla Penta

El ple del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat favorablement sobre el pla director del pla d'emergència nuclear Penta, de Tarragona, així com sobre els plans d'emergència exterior de les nuclears de Burgos, Càceres, Guadalajara i València. El pla incorpora un representant dels alcaldes de la zona en l'òrgan executiu i, a més a més, indica que el director del pla tindrà la potestat d'incloure en el seu òrgan executiu el membre o l'expert que consideri en funció de les necessitats que hi hagi.

L'informe favorable del Consell de Seguretat Nuclear i de la Comisión Nacional de Protección Civil és preceptiu perquè els directors dels plans instin el Ministeri de l'Interior a proposar l'aprovació del text al consell de ministres.

El Consell de Seguretat Nuclear ha analitzat el pla en el marc de les seves competències i conclou que atén els criteris radiològics del decret del 2009, que modificava el pla bàsic d'emergència nuclear, tot i que deixava en les mateixes atribucions el Grup Radiològic i el Consell de Seguretat Nuclear en relació amb l'emergència nuclear.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.