Societat

El papa defineix els conflictes armats del món com una “Tercera Guerra Mundial”

Bergoglio arriba a Sarajevo amb un missatge de reconciliació després de la guerra de Bòsnia

70.000 fidels s'han agrupat a la missa a l'aire lliure celebrada a l'estadi olímpic Asim Ferhatovic

El papa Francesc ha llençat aquest dissabte a la capital de Bòsnia un missatge en favor de la pau i del final dels conflictes tornant a fer al·lusió al que defineix com “una Tercera Guerra Mundial lliurada per parts” per senyalar “el clima de guerra que es percep” al món.

Davant desenes de milers de persones congregades a Sarajevo, Bergoglio ha criticat a aquells qui tenen la voluntat de crear un clima de guerra i “fomentar-lo deliberadament” i, en particular a aquells qui “busquen la confrontació entre cultures i civilitzacions i especulen amb les guerres per vendre armes”.

Durant el seu discurs, el pontífex han explicat que “fer la pau és una tasca artesanal” ja que requereix de “paciència, passió i experiència”, aspectes que s'han de posar en pràctica cada dia”.

L'acte central del dia, una missa a l'aire lliure, ha tingut lloc a l'estadi olímpic Asim Ferhatovic on s'han reunit uns 70.000 fidels provinents de diversos punts de Bòsnia i de països veïns com Croàcia o Sèrbia. El papa s'ha traslladat fins a l'estadi amb papamòbil descobert, el mateix que utilitza a la Plaça de Sant Pere, i un cop allà ha recorregut dins el vehicle la pista d'atletisme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia