Una minisèrie narrarà les connexions del narcotràfic entre Portugal i Galícia

«Connexió» és una coproducció catalana, portuguesa i gallega

Connexió està actualment en fase de postproducció i és el resultat de la col·laboració entre la productora catalana Prodigius, la portuguesa Stopline Films i la gallega Continental. El rodatge es va desenvolupar durant vuit setmanes la tardor passada en localitzacions de Portugal i Galícia, i tot es va gravar en súper 16 mm. La ficció, que constarà de dos capítols de 90 minuts, inclourà una gran dosi d'acció i una estètica visual impactant. La història barrejarà diferents trames i punts de vista, gràcies a un ampli repartiment coral en què hi ha actors portuguesos, gallecs i catalans.

Actors catalans

En la banda catalana, Francesc Garrido interpreta un empresari que s'implica en el tràfic de drogues i el tema se li escapa de les mans –«no està fet per a segons quins reptes», explica Garrido en el making of, disponible en el web de TV3– i Marc Martínez, un policia espanyol del grup especial antidroga amb un «doble conflicte»: detenir els narcotraficants i fer front al funcionament de la policia portuguesa, amb qui topa constantment.

A banda d'ells, el repartiment inclou Mela Casal, Xavier Deive, Monti Castiñeiras, Ernesto Chao, Mabel Rivera i Ivo Canelas.

La idea de Connexió, segons el director, Leonel Vieira, «va sorgir fa set o vuit anys quan un amic periodista va fer un gran reportatge per a la televisió portuguesa» sobre el tema i ell va tenir clar que algun dia en faria una pel·lícula o una sèrie de televisió.

Argument

El clan gallec Alberro, liderat per una matriarca i els seus dos fills, domina una xarxa de distribució d'haixix a Galícia i necessita expansió. N'aconsegueix amb la cocaïna, associant-se amb uns traficants que tenen contactes a Colòmbia. La pobra col·laboració entre la policia espanyola i la portuguesa, junt amb el repartiment desigual del risc que hi ha en el tràfic de droga, fan que el clan no sigui empresonat, però sí els pescadors que s'hi aboquen per necessitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.