Necrològiques

Antoni Noguera Massa

Metge i historiador olotí

El conegut metge i historiador olotí Antoni Noguera Massa va morir ahir, a l'edat de 95 anys, a causa d'un atac de cor. Va estudiar les carreres de medicina i odontologia a les universitats de Barcelona, Valladolid i Madrid. El seu primer llibre va ser Collsacabra (Editorial Selecta, 1963), amb el qual va obtenir el premi Maspons i Camarasa de la Nit de Santa Llúcia del mateix any. Entre altres llibres, va escriure Els noms de lloc de la Vall de Bas, inèdit, premi Eduard Brossa de l'Institut d'Estudis Catalans (1968); dos volums de La comarca d'Olot (Ed. Barcino, 1968-1972); La Vall de Bas, inèdit, premi Blasi i Vallespinosa de l'Institut d'Estudis Catalans (1969); El romànic comarcal (Olot, 1972); Les marededéus romàniques de les terres gironines (Artestudi, 1977); El Pantocràtor romànic de les terres gironines (Ed. Art Thor, 1986); El peregrinatge medieval al nord-est català (Fundació Pere Dsimon,1994); El crist romànic de les terres de Girona (Fundació Fontana d'Or, 2005) i Obra dispersa del romànic gironí (Amics de Besalú i el seu comtat, 2005).

Conferenciant, col·laborador de revistes científiques i articulista, va treballar en l'estudi del Beat de Girona, en un glossari de termes romànics i en l'estudi global de les marededéus de tot Catalunya. Va ser president d'Amics de Besalú i ara estava escrivint un llibre.

El funeral se celebrarà a Olot i l'enterrament, a Mieres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia