Comunicació

«Thalassa» comença avui una ruta amb pailebot pel litoral català per celebrar els 20 anys en antena

S'aprofitarà el viatge per preparar una sèrie de reportatges dels pobles de la costa

Tal com van fer pel quinzè aniversari, quan l'equip de Thalassa es va embarcar en el veler històric Thö-Pa-Ga per recórrer Catalunya i les Illes Balears, pels 20 anys repeteixen l'experiència. El viatge té una part festiva i de celebració ja que l'equip del programa es retrobarà amb molts dels protagonistes d'aquests 20 anys d'emissions. Seguint el ritual de cortesia entre la gent de la mar, l'equip del programa rebrà les banderes de les poblacions o de les regions marítimes per on passi i les hissarà al pal del vaixell per continuar navegant amb elles amb un esperit de germanor marinera i de compartir el respecte al mar. L'equip del programa aprofitarà la ruta de l'aniversari per preparar nous reportatges per la propera temporada, en què vol fer una sèrie de retrats de pobles costaners, on encara perdura l'ànima marinera malgrat els canvis que han sofert amb el boom turístic.

El vaixell

El vaixell en el qual l'equip de Thalassa s'embarca és el pailebot del Museu Marítim de Barcelona, el Santa Eulàlia, un veler de 3 pals i de 34 metres d'eslora, restaurat pel Museu i que representa la millor època de la vela tradicional del Mediterrani. Fa poc Thalassa i el seu director, Pere Secorún, han rebut el premi nacional d'audiovisual per demostrar «que és possible fer televisió temàtica d'alta qualitat». El guardó es lliurarà el proper 3 de juliol al Palau de la Generalitat.

ITINERARI

6 i 7 de juny
Portvendres (Rosselló)
8 de juny
Port de la Selva
9 de juny
Navegació pel cap de Creus. Arribada a Cadaqués (12 h)
10 de juny
Roses
11 de juny
L'Escala
12 i 13 de juny
Palamós
14 de juny
Arenys de Mar
16 de juny
Vilanova i la Geltrú
17 de juny
Tarragona
18 de juny
L'Ametlla de Mar
19 i 20 de juny
St. Carles de la Ràpita


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.