Comunicació

En Peyu denuncia la censura d’un gag de ‘Bricoheroes’ sobre Letícia

En Peyu i el Jair Domínguez han denunciat que TV3 els ha censurat un gag del programa Bricoheroes, que s’emet cada diumenge pel canal de YouTube de la cadena per evitar “problemes polítics”. A través de les xarxes socials, l’humorista osonenc Peyu ha denunciat “la censura” d’un gag en què es fa referència a Letícia Ortiz, decisió amb la qual no hi estan d’acord i consideren que és un “problema de llibertat d’expressió”. “Em faria gràcia que me la xupés la Letícia Ortiz”, diu en Peyu en el polèmic fragment.

En un vídeo difós a les xarxes, es veu un fragment més ampliat d’aquesta escena en què Domíngez respon: “M’haguessis dit la filla...”. Però en Peyu ha remarcat que “nosaltres el tros de la menor el vam treure des del primer moment com hem fet altres vegades i ja vaig explicar al manifest”. I ha denunciat que el vídeo amb “el fragment de la menor d’edat [que assegura ja no estava en l’edició final abans de la censura] l’ha filtrat expressament TV3”.

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha fet referència a la denúncia d’En Peyu, assegurant que l’escena “pot ser considerada masclista i fins i tot pedòfila”. En declaracions a Catalunya Ràdio aquest dilluns, Sanchis ha explicat que la decisió s’ha pres perquè en aquella frase en concret el gag “no parla de la monarquia, es parla d’una dona i de la seva filla menor d’edat”. “Una televisió pública no pot creuar aquesta línia”, ha justificat.

En Peyu afirma a les xarxes: “Explico el criteri que hem seguit fins ara amb els nostres límits. Tot el que podia comportar problemes legals: incitació a la violència, dret a l’honor, protecció de menors... Quan @tv3cat ens ha demanat retirar gags en aquest sentit s’han retirat sempre hi hem estat d’acord. Retirar contingut per evitar problemes legals ho puc entendre. Però no puc compartir DE CAP MANERA, retirar contingut només per estalviar-se problemes polítics. No ens havia passat mai fins ara, i en aquest sentit vull agrair a @tv3cat que hagi estat així.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia