Comunicació

El zàping

Cine, cine i cine

A mesura que ha anat passant l'estiu, s'han emès més pel·lícules

Fa unes quantes setmanes, en un article informatiu, deia que aquest estiu les cadenes recorrien menys al cinema per omplir la graella que en anys anteriors; que ara també rescataven sèries entaforades fa temps al calaix i provaven espais teòricament de segona a veure si hi havia sort. Era cert, però també ho és que a mesura que ha anat passant l'estiu ha augmentat el nombre de pel·lícules com a recurs. Bàsicament a les espanyoles.

TVE i Antena 3 han estat des de mitjan juliol les cadenes reines del cinema, amb unes quatre nits a la setmana copades pel setè art. I ara que ha acabat Guante blanco i que ha fracassat ¿Dónde está Elisa? –Antena 3 també n'omple la sobretaula– encara en programen més. I no oblidem La 2, que surt gairebé a pel·lícula diària en prime time.

Tele 5, en canvi, va començar l'estiu sense pel·lícules a la graella, més enllà de les tardes del cap de setmana. Ha estat la finalització d'Enemigos íntimos, que hi ha obert la porta. Això sí, en general prefereix recórrer a reposicions dels propis espais –La que se avecina, La Noria, Aída– que a cinema.

Un cas curiós és La Sexta, que programa cinema depenent del futbol. Si té partits de pretemporada de qualsevol equip mitjanament important, el futbol va primer; si no, un film d'acció qualsevol serveix. Pel que fa a Cuatro, recorre al cinema només un dia entre setmana i el dissabte.

L'augment de les altres, però, fa que, per exemple, tant ahir a la nit com avui hi hagi cine a quatre de les sis grans cadenes espanyoles. I tot són recursos. Que lluny que queden els dies en què els films d'estrena eren una de les estrelles de la programació televisiva...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.