Comunicació

La força d'un grup

Els primers en català

Amb aquesta publicació celebrem el primer any d'incorporació de l'Avui a Hermes

Les dades de difusió i audiència en paper i a la xarxa ens confirmen com el primer grup privat de comunicació en català

El repte és sumar sense doblar recursos per fer el millor producte possible per als lectors

La feina fetaen l'últim any ens col·loca en bona posició d'una cursa que no ha fet més que començar

Avui fa exactament un any que Hermes Comunicacions SA va signar l'acord de compra del 100 per cent de les participacions de Corporació Catalana SL, l'editora de l'Avui, al Grup Godó (40 per cent), el Grup Planeta (40 per cent) i a l'Institut Català de Finances (20 per cent), els anteriors propietaris. El preu es va fixar en 3 milions d'euros, que han estat degudament satisfets en els terminis pactats. Naixia el grup líder de comunicació en català, en haver unit sota un mateix paraigua dues capçaleres històriques, i així ho explicàvem l'endemà als nostres lectors.

Un any després, les xifres de difusió i audiència que il·lustren aquestes planes avalen el lideratge, indispensable per afrontar el futur amb garanties. Han estat 365 dies intensos, no exempts de dificultats tant a dins de la casa com a fora, a causa d'aquesta doble crisi que afecta els mitjans de comunicació: la financera general i la pròpia del sector. Totes les decisions preses i les accions fetes han partit del convenciment que no hi ha independència informativa ni podem ser referència de res si no hi ha viabilitat econòmica. Hem actuat amb consciència de grup, amb criteris d'eficiència, buscant sempre sumar sense doblar recursos per fer el millor producte possible. A principi d'any l'Avui va substituir el suplement Plaers per la revista Presència, va canviar el format del setmanari Sortim per compartir-lo amb El Punt, va eliminar la secció d'esports per donar El 9 Esportiu i va deixar de distribuir-se al País Valencià i a les Illes, en espera de tornar-hi en millors condicions. Al març es va formalitzar una ampliació de capital a Hermes Comunicacions SA, que ja s'havia estat preparant i gestant durant l'any anterior, amb l'objectiu de capitalitzar la societat sense cost financer i d'obrir la propietat a subscriptors, lectors i anunciants. Al juny Corporació Catalana va presentar al Departament de Treball un expedient de regulació d'ocupació (ERO) voluntari, al qual es van acollir 56 treballadors dels 128 de la plantilla de l'Avui. L'expedient es va presentar amb acord entre l'empresa i el comitè d'empresa, i es va ratificar per unanimitat de l'assemblea de treballadors. Des del mateix mes, l'Avui, El Punt, El 9, L'Econòmic i Presència comparteixen redacció al barri del Raval de Barcelona. El canvi de seu dels treballadors de l'Avui es va fer coincidir amb la unificació dels sistemes informàtics i d'edició, així com dels sistemes i fluxos de treball. Va ser al juny, també, que va sortir el primer número de L'Econòmic, el setmanari sobre el món de l'economia i l'empresa que es distribueix conjuntament amb El Punt i l'Avui cada dissabte. I al juliol, un mes informativament molt intens, El Punt va adoptar el disseny de l'Avui. Aquesta ha estat, en resum, la feina feta en dotze mesos de ritme frenètic, que ens col·loca en bona posició d'una cursa que no ha fet més que començar.

Hem volgut celebrar el primer any de la incorporació de l'Avui al grup Hermes amb aquesta publicació especial que teniu a les mans, en què expliquem qui som i què fem. Sobre què farem, sobre els projectes que tenim, n'anirem informant en les pròximes setmanes.

Convençuts que la força de les empreses són les persones, hem embolcallat l'edició amb una fotografia de família feta el divendres dia 19 d'aquest mes davant de la seu central del grup, a la Farinera Teixidor de Girona, de la qual aquest any se celebra el centenari de la seva construcció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cavalls, egües, mulats i rucs, a l’Agenda del Pagès 2023

girona

Rafel Pujol guanya el Bonmatí i Neus Vila queda finalista

girona
xarxes socials

La UE alerta Elon Musk que podria prohibir Twitter si no modera els continguts

brussel·les
mitjans de comunicació

La CNN preveu “centenars” d’acomiadaments

Nova York
L’Última Hora, 13 de novembre

L’Última Hora, 13 de novembre

barcelona
L’Última Hora, 12 de novembre

L’Última Hora, 12 de novembre

barcelona
economia

La matriu de Facebook no inclourà els centres de revisió de continguts com el de Barcelona en els acomiadaments massius

barcelona
comunicació

Musk confirma la compra de Twitter “pel futur de la civilització”

Nova York
comunicació

Elon Musk entra en la seu de Twitter amb un lavabo

Nova York