Comunicació

Mascarell constata a Perpinyà la demanda de més televisió en català

El conseller de cultura es va comprometre a “fer tot el possible” per millorar l'oferta televisiva catalana a Catalunya Nord

El president de la Federació d'entitats Hervé Pi va demanar públicament més implicació de la Generalitat

Ferran Mascarell va constatar personalment la demanda generalitzada, a la Catalunya Nord, per rebre en millors condicions “TV3 i tots els canals de la televisió catalana, no només els quatre que ara es reben malament”, tal i com va dir-li públicament Hervé Pi en el seu parlament com a president de la Federació d'entitats nord-catalanes.

En el parlament de cloenda de la Nit literària d'Òmnium Cultural-Catalunya Nord Mascarell va explicar -després la intervenció reivindicativa de Pi- que el que més l'havia convençut sobre la necessitat que les cadenes catalanes arribin en bones condicions va ser “una conversa amb la senyora Isabel, que m'ha explicat el que representa per ella poder tenir la televisió que li parla en català”. La “senyora Isabel” que va parlar amb el conseller viu a Ribesaltes, on la recepció dels canals catalans és força difícil.

Com va explicar el president de la Federació d'entitats, “malgrat que la recepció de les televisions catalanes ara és legal des del 8 de febrer d'enguany gràcies a un acord franco-espanyol els problemes de recepció persisteixen”. Pi va demanar que “la Generalitat faci augmentar la potència de les emissions del reemissors des d'on rebem el senyal” i va reclamar també “el dret dels catalans del nord a rebre tota l'oferta televisiva catalana, no només quatre canals”. La federació d'entitats demana també al Consell General de la catalunya Nord que paguin una xarxa de reemissors de poca potència per fer arribar les cadenes catalanes a tot el territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.