Comunicació

Les accions en contra del consum de tabac, avui a El Punt Avui Televisió

El doctor Manel Santiñà exposarà la situació actual i donarà consells per abandonar l'hàbit

Resolució dels dubtes sobre la moda dels vaporitzadors

El tabaquisme és una de les principals causes de mort evitables al món. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) calcula que cada any moren sis milions de persones per aquesta causa; però resulta que un deu per cent d'aquesta xifra correspon als fumadors passius, és a dir, a les persones que no consumeixen tabac i que inhalen el fum dels altres.

D'aquí a l'any 2030, segons les previsions de la mateixa organització, el tabac matarà vuit milions de persones cada any. A més, un vuitan-
ta per cent d'aquestes morts evitables es produiran als països on els ingressos dels ciutadans són baixos i mitjans.

Cada 31 de maig està dedicat a difondre els perills del tabac perquè la població en general prengui consciència dels perills que suposa consumir-ne. I no només perquè les persones que fumen deixin l'hàbit, sinó també perquè les persones més joves no s'hi iniciïn.

Per parlar d'aquestes qüestions, L'illa de Robinson, un programa que dirigeix i presenta el periodista Eduard Berraondo, rebrà avui el doctor Manel Santiñà, president de la Xarxa Catalana d'Hospitals i Serveis Promotors de la Salut i coordinador de qualitat i seguretat Clínica de l'Hospital Clínic.

Un hospital promotor de la salut, a més de les seves activitats curatives i rehabilitadores, participa activament en la millora de la salut de la població. Òbviament, entre aquestes activitats hi ha la lluita contra el tabaquisme.

El doctor Santiñà també tindrà l'oportunitat d'explicar a Eduard Berraondo si els vaporitzadors són una alternativa vàlida i innòcua, o si tenen algun efecte negatiu en la salut de l'usuari i de les persones del seu entorn.

En els últims mesos havien proliferat molt les botigues i les distribuïdores d'aquests vaporitzadors amb el missatge que eren una alternativa sana i viable al tabac. Però posteriorment es va comprovar que aquests dispositius sí que podien tenir efectes negatius en algun sentit. Els metges van detectar algun cas de pneumònia en el qual sembla que estaven implicats aquests dispositius. Els últims temps, fins a un setanta per cent de les distribuïdores han tancat.

L'empenta exportadora

Diversos informes demostren que l'economia catalana, tot i que el moment crític persisteix, està creixent. No ho fa a un ritme prou decidit per generar molta ocupació, però sí que és l'inici del que pot ser un període esperançador per als milers de persones que busquen feina i no en troben.

La tendència positiva es fonamenta sobretot en dos fets, confirmats per estudis i informes oficials: les inversions industrials, una bona part de les quals absorbeix el nostre país, i les exportacions, que no només han entomat bé la crisi, sinó que estan creixent gràcies a la recuperació de la competitivitat.

L'Associació Multisectorial d'Empreses (AMEC), que té seu a Barcelona, és una entitat privada que treballa justament per al foment de l'exportació i de la internacionalització dels seus socis. El seu president, Jordi Tristany, participarà avui en l'hora central de ‘L'illa de Robinson' per explicar quines són les fortaleses i les debilitats de la nostra exportació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia