Comunicació

La mirada

‘Rubalcabesc'

La notícia va ser exageradament llarga, fins i tot un pèl servicial

Entra dins d'una lògica força comprensible que una emissora de televisió o ràdio doni fe de les notícies generades per ella mateixa o per un mitjà de la mateixa empresa. Exemple: l'informatiu de Rac1 dóna especial importància a una notícia que s'ha generat durant una entrevista a El món a Rac1. Igualment en el cas de TV3 i Catalunya Ràdio. Els professionals han de saber valorar la seva importància, el tractament que se li dóna i la posició dins l'escaleta. Res a dir, res a objectar. Ahir, però, vaig detectar un exemple un pèl excessiu i avui els el voldria explicar.

Alfredo Pérez Rubalcaba va visitar el programa matinal que presenta Juan Ramón Lucas a Ràdio Nacional d'Espanya (RNE). Va parlar del seu nomenament com a candidat del PSOE a la presidència del govern, del seu pas pel Ministeri de l'Interior, del famós cas Faisán, de les imminents eleccions, etc. Ja m'esperava que a l'informatiu del migdia de Televisió Espanyola donessin fe de l'entrevista i fins i tot que la destaquessin en un lloc important dels titulars i l'arrencada de les notícies del dia.

No m'esperava, però, que elaboressin quasi un publireportatge sobre l'estada de Rubalcaba a RNE. La notícia va ser exageradament llarga i exhaustiva, fins i tot un pèl servicial i pilota. En acabar van complementar-la –per allò de la pluralitat– amb unes declaracions d'Esteban González Pons sobre el cas Faisán, però la sensació d'embafament rubalcabesc no me la van poder treure de sobre. Ja se sap, són aquelles exigències de la proporcionalitat i del matís que tant la guitza ens fan a tots plegats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.