Cinema

Amb accent francès

OhLaLà! és un nou festival dedicat al cinema francòfon que s’inaugura avui a l’Institut Francès amb ‘Au revoir là-haut’

Molts films són “retrats femenins, de dones fortes, que lluiten per apoderar-se”

“Com que hi ha pocs festivals de cinema a Barcelona, hem pensat que hi podríem tenir un forat.” Així justifica irònicament Mélody Brechet-Gleizes la necessitat de la nova mostra que codirigeix, OhLaLa!, el Festival de Cinema Francòfon que s’inaugura avui a l’Institut Francès amb Au revoir là-haut, d’Albert Dupontel. El festival, de fet, coincidirà uns dies amb l’Americana, dedicat al cinema indie nord-americà i que arrenca el dia 6.

Més seriosament, Brechet-Gleizes explica: “Malgrat la presència del cinema francès a les cartelleres catalanes, ens semblava que hi havia un espai per al cinema francòfon. En diversos festivals hem vist pel·lícules que ens han impactat i que no s’estrenaran comercialment, així que les volíem descobrir.” L’altra directora de l’OhLaLà!, Ana-Belén Fernández, hi afegeix que “encara que un vuitanta per cent de les pel·lícules del festival són franceses, la programació va més enllà” i també inclou produccions de Bèlgica, Suïssa, Tunísia i el Senegal. Pel que fa a la diversitat de la programació, inclou “pel·lícules de ficció i documentals, i també un film d’animació, Zombillenium, dirigit per Alexis Ducord i Arthur de Pins a partir del còmic d’aquest últim. Fernández subratlla també que moltes de les pel·lícules són “retrats femenins, de dones fortes, que lluiten per apoderar-se i per ser independents”.

La pel·lícula tindrà diversos convidats que presentaran les seves pel·lícules a la secció oficial, com ara l’actor Samir Guesmi, protagonista de la comèdia romàntica L’effet aquatique; Gilles Vernet, director del documental Tout s’accélère, una reflexió sobre la cursa contra el temps; Lucas Delvaux (a qui Brechet-Gleizes defineix com “el Ken Loach belga” pel seu interès en els temes socials), que hi portarà Chez nous, una advertència sobre l’auge de l’extrema dreta, i Olivier Peyron, director del drama familiar Une vie ailleurs, protagonitzat per Isabelle Carré.

Aquesta primera edició tindrà com a padrí Cédric Klapish (Una casa de bojos), de qui s’oferirà una retrospectiva als cinemes Texas, l’altra seu del festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia