Música

Macedònia i els valors

La quarta generació del grup publica ‘Escandaliciós’, un segon disc en el qual parlen i canten sobre el seu món

Macedònia fa quinze anys que canta, i que es renova per continuar fent-ho, sobre temes actuals que afecten els nens i nenes i joves adolescents d’aquest país. I si en el primer disc d’aquesta quarta generació van tractar temes com ara la transsexualitat; ara, amb Escandaliciós, treuen a la llum temes en què les lletres parlen del bullying, la inclusió o l’abús de les xarxes socials. Tot això i més sense perdre ni molt menys l’essència del grup, que en aquesta ocasió ofereix un repertori variat de valors però també de gèneres musicals, que van del rock al regaetton, passant pel folk i el pop. I per primera vegada en la història de la formació s’inclou un tema en anglès, Inclusive world , la primera cançó que Macedònia ha gravat en anglès i amb les seves components tocant elles mateixes els instruments.

Escandaliciós presenta onze cançons presentades rere una portada que exemplifica amb les cinc components damunt d’una Vespa aquesta barreja entre “els nervis de partir de viatge, les ganes de viure’l però també que no s’acabi mai”, com comenten les gironines del grup, Carlota Arrey (Kiwi) i Noa Massoutié (Mandarina), que amb Anna Cascos, Mar Blanch i Gina Santaló completen la formació.

Escandaliciós és un pas endavant respecte a l’Estic contenta (2017), pel fet, com comenten tant la Noa com la Carlota en nom de totes, que “hem millorat, perquè ens hem tret els nervis del debut i hem agafat més confiança, sense perdre ni molt menys l’energia i les ganes del primer dia”. Confessen que cada vegada que pugen a l’escenari el cor se’ls “omple de felicitat” per la resposta del públic i encara més ara que s’han fet més seus els personatges que representen. “És com un joc de doble personalitat, però com a fruites de Macedònia representem una versió millorada de nosaltres mateixes”, coincideixen a dir la Noa i la Carlota.

Pel que fa a l’àlbum que tot just va sortir publicat ahir divendres, avancen que els fans hi trobaran cançons molt diverses, com ara Sola, una balada sobre una víctima d’assetjament escolar que aconsegueix superar el trauma. “Ens agrada trencar tabús i parlar de temes que ens afecten i pels quals ens sentim sensibles”, subratllen. També temes com ara Senyor groc, una mena de metàfora de la paleta de colors de la qual s’entreveu entre línies una temàtica social molt actual.

Hi destaca Blue blue, una sàtira en to divertit del poder de les xarxes socials on tot “es magnifica”, fins al punt que s’arriba a donar credibilitat al fet que el mar és blau perquè els peixos fan “blue blue”. O cançons com ara Amb rodes, que tracten la inclusió amb la naturalitat que caracteritza el conjunt de fruites.

Si els fas definir una mica, cadascuna confessa quina és la cançó que més li agrada. En el cas de la Noa és Avui t’estimo, el tema amb què s’obre el disc, perquè, com diu, narra molt bé el que representa l’amor i l’amistat en aquests temps, “un sentiment molt assentat en el present més absolut”. La Carlota, en canvi, que es confessa una ànima més rebel, es decanta pel rock i la guitarra més potent de Reina i, per què no, “el punt malèvol del nen que fa la vida impossible al seu germà gran” de la lletra de la cançó. Un grapat de cançons que animen a conviure l’“instant previ” que proposa aquest Escandaliciós (Promo Arts Music Records) .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia