Música

Atrapasomnis, al Nepal

El grup de música infantil Els Atrapasomnis col·labora en la creació d’una escola de formació professional al Nepal, on el seu cantant ha visitat escoles i orfenats

El grup cellerenc oferirà concerts a Catalunya per recaptar fons per al projecte de l’ONG Options

El grup cellerenc de música infantil i familiar Els Atrapasomnis està col·laborant molt activament en el projecte impulsat per l’ONG Options Catalunya Nepal per crear una escola de formació professional al Nepal per donar oportunitats a joves provinents d’orfenats i altres cases d’acollida que es troben en risc d’exclusió social al país asiàtic. L’any vinent, Els Atrapasomnis oferiran concerts per tot Catalunya per recaptar fons per a l’escola, que està previst que obri les seves portes a l’abril en un barri de la perifèria de la ciutat de Kàtmandu. A més, Jordi Masferrer, cantant i fundador d’Els Atrapasomnis, va visitar el Nepal el novembre passat per segona vegada, per treballar sobre el terreny en el projecte de l’escola, de manera coordinada amb Options i buscant també el suport d’altres ONG catalanes. A més, Masferrer hi va oferir una desena d’actuacions en orfenats i escoles públiques del districte muntanyenc de Sindhupalchok i de Kàtmandu, amb el mateix repertori que ofereix el grup habitualment en les seves actuacions a Catalunya i, per tant, en català, utilitzant només algunes paraules en anglès o nepalès per facilitar la comunicació amb els seus petits i entusiastes espectadors, gens habituats a aquest tipus d’espectacles. “És impressionant la cara que fan, quan t’escolten, aquells nens i nenes que literalment no tenen res; els brillen els ulls”, afirma Masferrer, que forma amb el guitarrista Pau Boïgues el nucli dur d’Els Atrapasomnis, un grup amb cinc anys de vida que el 2018 ha superat el centenar d’actuacions a Catalunya. A més de la seva vocació solidària, el grup té importants reptes artístics en perspectiva: l’octubre vinent vol estrenar un nou disc –el segon, després del llibre CD L’hora dels somnis (U98 Music, 2017)– i també un nou espectacle de gran format, amb set músics en escena.

Options Catalunya Nepal té en el seu origen a la Universitat de Vic, on la impulsora i ara presidenta de l’entitat, Marta Corominas, va donar a conèixer el projecte –després de diversos contactes previs amb institucions educatives del Nepal– al periodista Carles Capdevila (1965-2017), que el 2016 va proposar la creació d’una associació anomenada Options en honor a l’habilitat d’un jove nepalès, en Mahesh, per trobar sempre una manera de sobreviure i tirar endavant. Sempre hi ha una opció, diu en Mahesh, es titulava un article publicat per Capdevila al diari Ara. Després de la seva mort, Corominas –que va ser professora de Masferrer, mestre de formació– va decidir continuar endavant el projecte.

Mentrestant, Els Atrapasomnis no paren d’actuar: aquest dissabte seran a la plaça del Pallol, darrere el Teatre Municipal de Girona (12 h); el 3 de gener, al pavelló de Puigcerdà, per cloure el parc de Nadal (19 h), i el 4 de gener a la plaça de l’Assumpció del barri gironí de Sant Narcís (17 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona