Llibres

Segones oportunitats

L’olotina Rosa Torrent hi dedica amb clau d’humor la seva primera novel·la

Les intrigues familiars que afloren durant la vetlla d’un avi, en Ciscu, són la matèria literària de la primera novel·la que publica l’escriptora olotina Rosa Torrent, que fins ara havia publicat poesia. Ambientada a Olot, a Segones oportunitats (Editorial Gregal), Torrent planteja una tram plena d’equívocs. “Comença amb la mort d’un avi, o això diuen. Una mort molt sorprenent, o això sembla. Als vetlladors hi van moltes persones que són familiars, o això es pensen”, explica.

A través d’una nena de 10 anys, l’autora condueix el lector a través d’un munt de situacions insòlites i va descobrint-li els secrets de la família, sovint molt sorprenents. Així, el lector s’endinsa en el misteri que plana sobre la mort d’en Ciscu i tracta, a través dels personatges, de les relacions de parella, les infidelitats i traïcions, les coses que s’han fet, les que s’han callat, les que s’han amagat, les mentides i mitges veritats, etc. “Tracta de les motivacions que mouen tot ésser humà”, sentencia. Rosa Torrent, no obstant, matisa que és una novel·la fresca i plena d’humor, i que narra una història amb molta agilitat, amb un ritme vertiginós i amb una prosa poc artificiosa. De fet, es tracta d’una novel·la que amb aquest toc d’humor tracta de la vida i la mort amb totes les seves implicacions.

L’autora utilitza un ampli repertori de recursos literaris que van des del monòleg interior fins a la literatura dins la literatura. Torrent crea una coreografia que condueix el lector fins al clímax final. Res és el que sembla a Segones oportunitats. La caixa del mort està tancada. Hi és, a dins?

LA DATA

10.04.19.
És el dia en què
es presenta la novel·la, a la biblioteca de Ripoll; el 13, a l’Orfeó d’Olot, i el 29, a la 22 de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia