Música

Cultura

Sons del Món i Portalblau tanquen les millors edicions de la seva història

Sons del Món Vi & Music Empordà ha superat els 20.000 espectadors, el doble que el 2016

El festival escalenc ha aconseguit un 94% d’ocupació

Dos dels festivals més importants de l’Alt Empordà que aquest any han arribat a la desena edició, Sons del Món i Portalblau , han tancat les programacions aquest cap de setmana, amb balanços molt positius.

Sons del Món, el festival organitzat per Promo Arts Music i els ajuntaments de Roses i Castelló d’Empúries, han reunit 20.360 espectadors, el doble que el 2016, i això “suposa una millora sense precedents i la millor edició de la seva història”, segons els seus promotors. Uns 14.000 espectadors han assistit als concerts de pagament –s’han exhaurit les entrades en 9 dels 12 concerts programats– i es calcula que les més de 6.000 persones restants van assistir al “massiu concert inaugural de Chambao a la platja d’Empuriabrava”. A la plaça de la basílica de Castelló, amb un aforament de 900 espectadors, van omplir al 100% Rosana i Els Amics de les Arts, i a la Ciutadella de Roses, Txarango i Gertrudis van reunir unes 5.000 persones. Al mateix recinte, però amb seients per a unes 2.200 persones, Loquillo va penjar divendres passat el cartell d’entrades esgotades i Tom Jones va registrar un 90% d’ocupació.

Pel que fa al Portalblau de l’Escala, que aquest cap setmana ha inclòs les actuacions a la Mar d’en Manassa de Joan Dausà, Mayte Martín i Andrea Motis, el festival organitzat per l’Ajuntament i Link Produccions ha tancat la 10a edició amb 6.212 espectadors –un 18% més que el 2016–, un 94,1% d’ocupació i entrades exhaurides en vuit dels deu concerts programats, entre què el de Sopa de Cabra a Empúries. Segons els resultats d’una enquesta, han assistit a Portalblau espectadors de més de 200 municipis catalans i, gràcies al festival, un 51% dels assistents dina o sopa al municipi i un 32% hi dorm.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona