Música

Vint primaveres

Strombers encetarà dissabte al Nou Platea de Girona una nova gira i presentarà dues cançons amb les quals celebren els vint anys de trajectòria ininterrompuda

‘Cantant rebel’ és una nova cançó que defineix aquests vint anys dalt dels escenaris

Vint anys sense parar, “només per pixar”. Vint anys de carretera, “dormint poc i rient molt”. Vint anys en què el públic, sempre el públic, “ens ha fet sentir estimats i valorats”. Ferran Gallart (veu) i Toni Company (veu, teclats i acordió), dos dels components que han estat des del primer dia al capdavant de Strombers, la banda formada ara fa vint primaveres a Cardona i que s’han mantingut ininterrompudament com un dels grups de referència de la festa a Catalunya, encara recorden amb alegria i un xic de nostàlgia aquells inicis quan es recorrien de punta a punta al país per a repartir en mà les 20.000 còpies del disc que tenien carregades rere la furgoneta. “Estàvem cansats d’actuar només en bars i petits locals. D’aquesta manera, regalant les nostres cançons gravades a l’estudi, ens vam garantir una vuitantena de bolos, poca broma!”, expliquen.

Després de vuit discs, els Strombers tornen amb la seva habitual energia –“el públic i el directe ens donen un poder sobrenatural”– per encetar una nova gira de celebració d’aquest vint anys de trajectòria, que arrencarà dissabte a la Sala Nou Platea de Girona (22 h). Al seu estil, barreja de ska, ritmes llatins, reggae, rock i country, hi han afegit recentment un toc de “modernitat” que flirteja amb el pop més actual. En això, hi té una mica a dir en Carles Serras (guitarra del grup des de fa tres anys i Senyor Mit, en un altre vessant musical), el qual reconeix que “tenia ganes de provar coses noves i amb Strombers ha resultat tot molt fàcil perquè sempre han estat molt lliures a l’hora d’incorporar noves sonoritats, sense perdre ni molt menys l’essència, el so inconfusible i sempre festiu”. Segons Ferran Gallart, és “el so contundent que feia anys que buscàvem”.

Dos nous temes

També per commemorar aquest esdeveniment, la formació –que completen Rati (Baix), Ferran (saxo) i Àngel Abad (bateria)– incorporarà dues noves cançons que, com confessen, els fan una “especial il·lusió” compartir-les amb el públic en aquesta gira.

La primera, Cada cop que rius, és una cançó amb “molt d’amor” que, com detalla Gallart, tracta sobre una parella que malgrat que s’estima molt prendrà camins diferents. “És una declaració d’amor etern, cantada”, diu, que, un cop escoltada, és difícil de creure que no es converteixi en un hit. Igual que Cantant rebel, que descriuen com una cançó que defineix molt aquests vint anys. “És una mena de confessió de les dificultats que ens hem trobat els músics. Una opció de vida que no és fàcil i que malgrat això som allà.” Una cançó que recita: “...mai miro enrere, nits de carretera / cada dia un nou destí, cada dia una nova cançó em despertarà i junts la podrem cantar /soc cantant rebel de matinada m’ho jugo tot a una bala...”.

Com es pot apreciar i el mateix Toni Company remarca, “denota com ens agafem cada estrofa com si ens hi anés la vida”. Una vida que tindrà un llarg recorregut dalt dels escenaris perquè com manifesten: “Som el somni sempre viu!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia