cultura

El concerts a la Ruta del Cister se situen cada cop més a prop de la música catalana

Els organitzadors del cicle s'afegeixen aquest any a la commemoració del cinquantè aniversari de la Nova Cançó

Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien, una de les revelacions de la cançó catalana, té reservat el monestir de Santes Creus el 24 de juliol (22 h). La cantant combina amb naturalitat el català i el francès en les seves cançons i juntament amb els seus músics va ser la formació revelació de 2009, segons la crítica dels premis Enderrock.

L'aposta musical combina, com sempre, diferents estils musicals, però enguany pren protagonisme la música catalana i, amb aquest fet, es pretén contribuir a la commemoració dels 50 anys de la Nova Cançó. «La intenció és que el públic gaudeixi tant dels espais patrimonials i emblemàtics com de la música que s'hi interpreta», diuen els responsables de la programació.

La cartellera també portarà la veu de la soprano vallenca Esther Martínez (31 de juliol) o The Marvellous Gospel Singers, a més de música folk i música jazz. Per als organitzadors, «els concerts a la Ruta del Cister són una realitat que arriba a la sisena edició gràcies a les complicitats que hi ha entre els coorganitzadors: els consells comarcals de l'Alt Camp, la Conca de Barberà i l'Urgell i el Museu d'Història de Catalunya, com a ens gestor del monestir de Santes Creus i del convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, amb la implicació dels reials monestirs de Poblet i Vallbona de les Monges».

A més a més, aquest any, el Reial Monestir de Santes Creus celebra els 850 anys, i des del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació «es fa una acurada restauració de les tombes reials del monestir», recorden les mateixes fonts. Paral·lelament, s'està confeccionant una nova senyalització interpretativa i s'instal·larà una il·luminació nova a l'església.

ELS CONCERTS

17 de juliol (21 h)
A Poblet, Ricard Rovirosa (piano)
24 de juliol (22 h)
A Santes Creus, Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien
31 de juliol (20 h)
A Vallbona, Esther Martínez (soprano) i Medir Bonachi (piano)
7 d'agost (22 h)
A Santes Creus, The Marvellous Gospel
14 d'agost <22 h)
A Santes Creus, Grup de folk
15 d'agost (20 h)
A Bellpuig, Folkincat
21 d'agost (20 h)
A Vallbona, Jaume Vilaseca Trio


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.