Altres

Wikiloc i Genís Matabosch, Premis de Normalització

L’ADAC-Plataforma per la Llengua Gironès lliurarà els guardons després de l’estiu, si la situació ho permet

El director i presentador del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona i president de la Circus Arts Foundation , Genís Matabosch, i l’aplicació de rutes Wikiloc han estat els guanyadors, per votació popular, dels Premis de Normalització Lingüística i Cultural 2020, organitzats per l’ ADAC -Plataforma per la Llengua Gironès. La votació ha estat un èxit de participació, amb més de 2.100 vots emesos exclusivament de manera telemàtica i uns resultats molt ajustats. L’acte de lliurament dels premis estava previst per al 12 de juny, però l’organització ha decidit ajornar-lo fins després de l’estiu, al setembre o l’octubre, si la situació ho permet.

Aquest any, els candidats escollits per al premi personal eren la pallassa La Bleda, el professor i escriptor David Pagès i Cassú, l’actriu Meritxell Yanes i Genís Matabosch, el qual parlava així ahir, molt il·lusionat, d’aquest “reconeixement inesperat”: “Aquest és un premi de normalització lingüística i cultural, i pel que fa a la llengua, sempre he utilitzat el català en les presentacions i en tota la comunicació del festival, també en les meves sortides internacionals, perquè per a mi és natural fer-ho en la meva llengua i mai no m’he plantejat fer-ho d’una altra manera. I també hem treballat molt perquè el circ sigui reconegut com un fet cultural més. En això hi ha molt camí per recórrer, perquè encara hi ha representants de l’anomenada alta cultura que no ens accepten en aquesta família.”

Pel que fa al premi a entitats o empreses, Wikiloc competia amb l’Editorial Gavarres, el Festival Càntut i la formació Música Antiga de Girona.

La carta i l’article

També dins dels Premis de Normalització Lingüística i Cultural, un jurat format per membres de la comissió lingüística de l’ADAC premia una carta i un article sobre llengua publicats en El Punt Avui. Aquest any, els premiats han estat Jaume Bot i Riera, de Vilassar de Dalt, per la carta SOS Pronoms febles, i Marina Llansana i Rosich, d’Igualada, per l’article Perdre el pati.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE