Cinema

Diversitat visual

Festivals de cinema africà i italià, nous directors, documentals d’art i dones cineastes, a Catalunya

Endinsar-se al desert de Karoo (Flatland), infiltrar-se entre els secrets d’un hamam algerià (À mon âge je me cache encore pour fumer) i visitar una república governada per infants (A Republica di Mininus) són algunes de les experiències que ofereixen les pel·lícules del III Festival Wallay! de Cinema Africà de Barcelona , que té lloc des de dimarts passat i fins al 6 de desembre en versió presencial (Filmoteca i Institut Francès) i en línia (Filmin). Wallay! una oportunitat única de veure cinema africà, tan poc present als cinemes catalans, amb 11 pel·lícules de set països, cinc dels quals són estrenes estatals. A Republica de Mininus encara es pot veure a la Filmoteca el 30 de novembre i els dies 4 i 6 de desembre. À mon âge je me cache encore pour fumer es projecta a la Filmoteca demà (29 de novembre) i el 5 de desembre, i Flatland es pot veure a la mateixa sala demà, el 4 i el 5 de desembre. Tots aquests films i la resta de programació estan disponibles en línia a Filmin fins al 6 de desembre.

Wallay! format part de la llarga llista de festivals que es fan a finals de novembre i a principis de desembre a Catalunya. Enter el 2 i el 8 de desembre se celebra el Rec - XX Festival Internacional de Cinema de Tarragona , que tindrà també edició física, al teatre Tarragona, i edició en línia, a Filmin (continguts disponibles fins al 16 de desembre). Rec és un festival especialitzat en cineastes novells, que té com a secció estel·lar l’Òpera Prima, amb onze films provinents d’Europa, Amèrica i Àsia. Un dels títols que opten als quatre premis que atorga el festival és la catalana Les dues nits d’ahir, de Pau Cruanyes i Gerard Vidal, que també opta al Gaudí al millor film en versió original catalana.

La novena Mostra de Cinema Italià de Barcelona es duu a terme entre l’11 i el 18 de desembre i tindrà aquest any format en línia, a través de la Sala Verdi Virtual . I predatori, òpera prima de Pietro Castellito guardonada a Venècia, inaugura un festival amb vuit pel·lícules italianes que han participat aquest any en els grans festivals internacionals, seleccionades pel crític italià Giorgio Gosetti.

El Dart Festival 2020 ofereix una mirada innovadora sobre l’art contemporani a través del documental. La quarta edició es fa des de dijous passat fins al 8 de desembre en línia a través de Filmin, i ofereix una projecció de Keith Haring: Street art boy als cinemes Girona de Barcelona el 6 de desembre. El festival programa 20 documentals (13 son estrenes) d’artistes com Marina Abramovic, Ai Weiwei, László Moholy-Nagy, César Manrique...

La 28a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona torna a Filmin entre el 30 de novembre i el 13 de desembre per oferir el tram final d’aquesta edició, dedicat a Manifestos fílmics feministes VI. El programa, fet en col·laboració amb el CCCB, recupera els treballs d’alguns grups feministes d’Europa i els EUA: Sheffield Film Co-Op i Leeds Animation Workshop, al Regne Unit; Iris Films, als EUA, el Programa 150 ore, a Itàlia o Les Insoumuses, a França. L’ Acocollona’t, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona ofereix una secció oficial de 25 curts. Arrenca avui a l’Albéniz Plaça i s’allarga fins al 8 de desembre. Trobareu més informació en aquest article d’El Punt Avui.

L’Alternativa , que s’ha fet en línia des del 16 de novembre i es tancarà demà, té finalment una sessió presencial: avui es projecta el seu film de cloenda, Epicentro, de Hubert Sauper, a les 19 h al Cinema Maldà de Barcelona. L’1 de desembre comença el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona , que comentarem específicament en aquestes pàgines dilluns.Altres festivals que arriben a la recta final són el Zoom Festival - XVIII Festival de Continguts Audiovisuals de Catalunya , que es clausura demà a Igualada, i el Memorimage de Reus, que també es tanca demà. La Mostra de Cinema Espiritual acaba aquest dilluns 30 de novembre; l’ Inclús - Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona acaba el dimarts de1 de desembre, i la 13a edició d’ El Meu Primer Festival , adreçat a nens i nenes de 2 a 12 anys, es tanca el 4 de desembre. Avui se celebra al CCCB la Miniput - Mostra de Televisió de Qualitat de Barcelona .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA