la crònica

Unes ganes boges d'agradar

Els anys de feina donen fruit. Això pensava la cronista divendres a la nit, mentre assistia a l'estrena de l'espectacle d'un grup d'exalumnes de l'escola de teatre del Centre de Lectura de Reus, que s'han animat a muntar una companyia pròpia. La Gata Borda, que és com es diuen, estrena Petites ocupacions, el segon de la seva curta trajectòria, després de M'agraden les fruites del bosc, una grata sorpresa de l'últim Cos, el festival de teatre i mim gestual. Amb incursions puntuals en la cartellera del TEBAC i el Bravium Teatre, i amb la desaparició de La Vitxeta, el teatre amateur fet amb rigor si fa o no fa professional, segons els casos, estava una mica mancat a la ciutat. Per això cal saludar La Gata Borda, un nom tan absurd com efectiu, amb afecte.

Amb Petites ocupacions canvien totalment el registre respecte al primer muntatge, en passar de l'alegria de la comèdia de l'art italiana al minimalisme més contemporani. Han decidit versionar el recull de narracions M'agradaria que algú m'esperés en algun lloc, de l'escriptora francesa Anna Gavalda, amb tot el que suposa de complicat treballar amb una dramatúrgia no pensada inicialment per a l'escena i, a més, ser els primers de fer-ho, sense cap antecedent que orienti. Però La Gata Borda, dirigida per Ester Cort, és agosarada i se'n surt prou bé, amb moments més reeixits que altres (molt original la manera de presentar els personatges), interpretacions molt correctes (destaquen els dos actors) i unes ganes boges d'agradar.

Encara hi sou a temps de veure'ho. A la sala Santa Llúcia, avui, a les nou del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA