Arts escèniques

El Grec inclou un diàleg amb la intel·ligència artificial i un nou míting de Juana Dolores

Entre les propostes també hi ha una aproximació de La Veronal per als més joves

Un diàleg amb la intel·ligència artificial, un nou míting de Juana Dolores i un aproximació al públic més jove de La Veronal, que presenta l’espectacle sobre el dolor i la pèrdua Firmamento són tres de les propostes destacades del Grec Festival de Barcelona, que avui ha presentat els espectacles de creació i coproduccions que es podran veure en el marc del certamen.

El joc creatiu amb la intel·ligència artificial ve de la ma d’Agrupación Señor Serrano que presenta Una illa, sobre un nàufrag que no encaixa amb els habitants d’un arxipèlag. La peça, que barreja tractaments escènics i performatius diversos que van des de l’ús del vídeo en directe fins a les coreografies en grup, passant pel cant religiós, suposa un canvi de llenguatge per la companyia, que han apostat per un estil més “visual i estètic”. El membre de la companyia Àlex Serrano ha explicat que han hagut de dialogar i negociar amb la intel·ligència artificial i que, fins i tot, han hagut de cedir amb algunes propostes que els han fet i que no els agradaven però que han incorporat.Es podrà veure del 7 al 9 de juliol al Teatre Lliure de Montjuïc.

Per la seva part, Juana Dolores oferirà del 6 de juliol al 6 d’agost a l’Antic Teatre la segona part de la trilogia Una nova constitució, hipòtesis i imatges en femení amb el míting feminista Hit me if I’m pretty o la princesa moderna. Dolores mostrarà un assaig crític i escènic sobre la sobirania de l’objecte de desig.La coproducció del Grec amb el Temporada Alta parteix ‘del príncep de Maquiavel’, una de les primeres obres de la filosofia política moderna que data del segle XVI, i ‘El príncep modern’ de Gramsci. D’aquests dos textos, Dolores transforma el príncep en una princesa nacional i popular, estimada i temuda, que, després de ser humiliada i traïda, torna al seu castell i proclama i defensa la sobirania de l’objecte de desig des d’una ofensa feminista.

A mig camí entre el cinema, el teatre i la dansa, Firmamento de La Veronal és un reflex d’un somni recurrent que desafia la lògica i submergeix en el desconcert, el misteri i la reflexió. Es podrà veure del 13 al 15 de juliol al Mercat de les Flors, i explora l’adolescència, quan comença l’enfrontament entre el món infantil, la renovació emocional i un món nou que s’obre en el camí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona