Arquitectura

El Congrés Mundial de l’Arquitectura a Barcelona comença a caminar amb el concurs internacional del comissariat

El govern espanyol, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) i el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) han presentat aquest dimarts el concurs internacional per escollir el comissariat del Congrés Mundial de l’Arquitectura de la Unió Internacional que es farà a Barcelona el 2026. El comissariat s’escollirà de forma excepcional a través d’un concurs a dues voltes que arrencarà aquest mateix dimecres. L’equip de comissaris serà escollit per les administracions i un comitè d’experts, i haurà de generar interès entre els experts i plantejar conclusions d’impacte real.

En un context de crisi energètica, climàtica i postpandèmia, el certamen busca que el comissariat doni una forma al congrés perquè sigui l’oportunitat per repensar i actualitzar formats de com han de ser els congressos d’arquitectura.

Així doncs, Barcelona tornarà a acollir el Congrés per segona vegada, ho va fer el 1996. En la primera ocasió, el Congrés va ser un èxit de participació gràcies a l’auge de la ciutat després dels Jocs Olímpics de 1992. Els organitzadors esperen, doncs, que el Congrés del 2026 torni a situar al mapa a Barcelona, Catalunya i Espanya en “l’epicentre mundial”.

D’altra banda, el Congrés coincidirà amb la Capitalitat Mundial de l’Arquitectura de Barcelona. El degà del COAC, Guillem Costa Calsamiglia, ha afirmat que “el congrés ha estat possible gràcies al treball conjunt de diverses institucions públiques i suposarà situar el debat barceloní de l’urbanisme al món”.

La primera tinent d’alcaldia de Barcelona, Laia Bonet, ha volgut afegir que el congrés marcarà una generació d’arquitectes. Mentre que la consellera de Territori, Ester Capella, ha volgut recordar que l’arquitectura i la planificació són “elements bàsics per garantir el benestar” perquè influeixen en la qualitat de vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona