Arts escèniques

Teatre

Humor que surt de l’ànima

Una olotina crea una companyia de teatre dedicada al gènere de la improvisació, molt poc conreat a Catalunya, que té l’humor com a eix central

Anna Aumatell està treballant també en un pòdcast humorístic

La improvisació, impro popularment, com a gènere teatral humorístic és molt poc conreada a les comarques de Girona, per no dir que només està consolidada a Barcelona on hi ha companyies que fa anys que fan espectacles, però hi ha poca oferta en català. Ara, per omplir aquest buit, a Olot, l’actriu i humorista Anna Aumatell, ànima i màxima responsable de la productora Del Gremi –una productora artística d’humor acabada de fundar–, ha creat un Festival d’Improvisació que tindrà lloc al Teatre Principal d’Olot. No es tracta només de produir espectacles d’aquest gènere, sinó també de crear xarxa, i per això han començat a crear sinergies amb els professors de l’Aula de Teatre de Banyoles, que també estan explorant aquest món de la improvisació, per assajar, fer estrenes conjuntes i donar-se suport mutu.

Fa una mica més de deu anys que va descobrir el món de la impro, un període de temps durant el qual s’ha format, ha assistit als espectacles que es feien a Barcelona i ha escrit i creat obres de teatre a partir de la improvisació. Tot plegat coincideix amb una fornada d’alumnes talentosos –és també professora de teatre de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot– que han presentat les propostes de final de curs basades en la improvisació amb molt d’èxit (s’han exhaurit les entrades en poques hores). “Hem creat una nova companyia per explorar el gènere de la impro i la creació d’obres còmiques. Som una productora sense ànim de lucre que té com a objectiu explorar, créixer i apropar la improvisació en català a les comarques, reinvertint els petits guanys que tinguem en la gestió de la companyia i la compra de material”, detalla Anna Aumatell.

Quant a creació de textos, aquest passat abril han estrenat Lift, una obra de microteatre d’humor que té molt bona acollida. La nova companyia d’improvisació estarà en ple rendiment a la tardor, quan es durà a terme a Olot un festival d’improvisació amb una oferta d’espectacles d’aquest gènere. Les entrades es posaran a la venda a www.olotcultura a partir del 19 de setembre.

Aumatell també està enllestint les últimes proves per penjar a les xarxes un pòdcast d’humor. La productora difon les seves novetats en el perfil d’Instagram @delgremi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]