Arts escèniques

Crítica

teatre

Segona oportunitat per a la navalla de ‘Sweeney’

El rasurat perfecte d’una barba s’aconsegueix fent que la navalla pugi d’avall a amunt eliminant el contrapèl, en una segona passada. Si el 1995 una producció d’aquesta peça lírica gore, dirigida per Mario Gas va ser un puntal en la consolidació de Barcelona com a plaça de musicals, ara recuperar-la en versió escènica de gran format podria significar una nova fita. Dimarts, aprofitant la nit dels esperits malignes de Halloween i de les disfresses carregades de sang maquillada, el Palau de la Música es va omplir fins a la bandera per a la versió concert dramatitzat d’un musical amb un centenar d’intèrprets (entre el Cor Jove de l’Orfeó, els músics de l’Orquestra Camerata Penedès i la desena de solistes en els papers principals).

Jordi Prat i Coll, amb un estol de cantants col·laboradors, com Anna Moliner, Jordi Vidal o Ivan Labanda, i amb la direcció musical d’Andreu Gallén (el pinyol d’aquella delirant For Evita) va recuperar el llibret de Roser Batalla i Roger Peña per il·luminar de nou. La venjança de Benjamin Barker després de 15 anys de presidi per una falsa acusació va tenyir de vermell les muses del Palau amb una cínica i divertida mirada d’una Anna Moliner (Mrs Lovett) que res té a envejar de Vicky Peña en aquell paper del 1995. Miquel Fernández és un turmentat Sweeney Todd, i Maria Santallusia, la captaire boja que intueix un pou de maldat a la barberia i la fonda de pastissos de carn veïna. Destacar els papers romàntics d’Ana San Martín i Eloi Gómez, els dos enamorats que, sense voler, seran la causa d’aquella violència de farsa. Aquesta producció puntual ha coincidit amb el The Horror Rocky Show al Coliseum. La producció del West End, amb repartiment pràcticament titular, està celebrant els 50 anys del muntatge igualment gore i desenfadat, en què la desproporció arriba a la platea. Si Londres ha triat Barcelona com a inici de gira europea d’aquesta celebració és que la ciutat batega Sondheim, encara que Dagoll Dagom vagi tancant carpetes amb la gira i segona temporada de L’alegria que passa i el comiat de Mar i cel per la tardor del 2024.

Sweeney Todd
Direcció: Jordi Prat i Coll
Dimarts, 31 d’octubre. Palau de la Música


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid
cinema

BCN Film Fest premia ‘El destino de Maya’

barcelona
Cultura

Mor Helen Vendler, crítica de gran influència

TEATRE

El Maldà canta Pau Riba i Malvido interpel·lant els joves

BARCELONA