Sabadell inaugura dissabte la Biblioteca del Nord, la segona més gran que hi haurà a la ciutat

Posa 25.000 documents a l'abast de Ca n'Oriac, Can Deu i la Plana del Pintor

El disseny de la biblioteca ha donat prioritat la llum natural, amb grans finestrals laterals per atraure l'entrada dels veïns i lluernes que il·luminen les plantes alta i inferior. A l'equipament hi ha una col·lecció infantil, una sala d'estudi i una sala per fer-hi tallers infantils i juvenils. En el fons inicial de 25.000 documents, a més de llibres, hi ha una col·lecció de còmic, CD, DVD i subscripcions a més de 150 diaris i revistes.

L'edifici també oferirà altres serveis com ara la possibilitat de connectar-se a internet i un auditori en què s'hi podran fer presentacions de llibres, xerrades, conferències, recitals i activitats infantils com ara L'hora del conte. La inauguració tindrà lloc el dissabte al migdia, amb diversos actes lúdics i una jornada de portes obertes al barri fins a les 14h.

El tinent d'alcalde de Cultura, Lluís Monge, va inscriure el centre en l'«aposta cultural increïble» que és el pla municipal de biblioteques. A més del Vapor Badia i els equipaments de la Creu Alta i la Serra, l'any vinent s'inaugurarà la del sud, i se'n preveuen dues més a Can Rull i al districte cinquè. Pel que fa a la Biblioteca del Nord, Monge va recordar que prop de la Plana del Pintor s'inaugurarà en els pròxims anys el pavelló esportiu i també l'estació dels FGC.

Sentmenat posa avui en marxa a l'IES la biblioteca Joan Escuer

E.A.

La nova biblioteca de l'IES Sentmenat, que el centre educatiu ha dedicat a la memòria del lluitador antifranquista i expresident de l'Amical de Mauthausen Joan Escuer –mort al municipi l'any 2004–, entrarà en funcionament aquest migdia (13h) amb un acte en què intervindran la filla de l'autor, Dèlia Escuer; l'alcaldessa, Núria Colomé, i el dibuixant de còmic sentmenatenc Jaume Rovira. L'equipament complementarà el servei que presta la biblioteca municipal Frederic Alfonso, a l'edifici de la rectoria vella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.