Cultura

il·lusionisme

Crònica

Màgia en temps de crisi

Cinc il·lusionistes, en una edició de pressupost adequat a la crisi econòmica. El madrileny Andy González (màgia general) va presentar aparicions i multiplicacions de CD, violes i violins, i un canvi ràpid de vestuari rere cortina, rematat amb l'aparició de les sabates dins d'una partitura. Aplaudiments tebis, poca emoció.

El peruà i italià Luc Lezzy es va arriscar a venir al país de Pep Bou a fer màgia amb bombolles de sabó: aparició de dues espelmes, cadascuna dins d'una bombolla; cinc petites bombolles que s'encenen, s'introdueixen en una capsa i en surten transformades en bombetes enceses enfilades en un cordill; una treballada variant de l'efecte de la llet i la bombeta, i, també, làmines de sabó. Bo i la prestància, Lezzy no traspassa la frontera que separa l'execució mecànica de la poesia escènica.

Constantment hiperactiu, el nord-americà Sylvester the Jester (màgia còmica amb estètica i recursos sonors dels dibuixos animats) va tenir, en canvi, notables caigudes de ritme al llarg de l'actuació. Les grans il·lusions d'impostació gòtica i vampiresca presentades pel català Raül Black i els seus quatre ajudants em van semblar a mig camí entre el xaró i el déjà-vu, però el públic és qui mana, i el premi Li-Chang per votació popular ha estat per a ells. Coses que passen.

Habitual del parisenc Crazy Horse, el francès Norbert Ferré és un manipulador extraordinari. Les cartes li apareixen de tot arreu i la reiterada reaparició de l'estoig és una sorpresa augmentativa; als seus dits, la manipulació de boles esdevé un fràgil i delicat exercici de malabarisme. A més de superar el repte de presentar en català, l'argentina Silvana va tenir intervencions notòries com ara els malabars amb anelles xineses i una bona posada en escena en l'endevinació de cartes triades pel públic.

A la gala de dissabte –enregistrada per Televisió de Catalunya–, el veterà il·lusionista baixempordanès Xevi va rebre de mans de l'alcalde badaloní, Jordi Serra, la Menció Honorífica per 50 anys de dedicació a la màgia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor Juan Brujo, líder de la banda d’extrem metal Brujería

patrimoni

La Sagrada Família escalarà l’any que ve els 172’5 metres

Barcelona
cultura

El festival Premià del Mal reunirà escriptors de novel·la negra i criminòlegs

premià de mar
Lluís Riera
Novel·lista

“Volia escriure un ‘thriller’ negre i cru ambientat a la Catalunya interior”

Barcelona
MÚSICA

Músics d’Els Pets, Umpah-Pah, Sopa de Cabra i Lax’n’Busto homenatjaran Marc Grau

barcelona
CRÒNICA

Lucia Fumero enamora a Vic amb el seu ‘Folklore’

art

Sala Dalmau, 45 anys i com el primer dia

barcelona
còmic

El Manga Barcelona celebra 30 edicions amb un cartell de Naoki Urasawa

barcelona
ÒPERA

Ollé aixeca l’òpera de Xostakóvitx com a ‘thriller’ per empoderar la dona

BARCELONA