cultura

Que no pari la música

La Jove Orquestra del Gironès (JOG) presenta la seva primera obra musical, edita una “cantata per a una nit d'estiu” i estableix un conveni amb la Unesco

La ‘Suite Gironès' és la materialització d'un dels somnis més ambiciosos de la JOG i l'EMG

Creada el 2010, la Jove Orquestra del Gironès (JOG), una formació orquestral d'aprenentatge elemental integrada en el projecte educatiu de l'Escola de Música del Gironès (EMG), ha anat estilant la il·lusió inicial per transformar-la en realitat i, sobretot, en repte; a banda d'un munt d'iniciatives entre les quals cal destacar-ne dues que properament es presentaran en públic.

En primer lloc, la materialització d'un dels somnis més ambiciosos de l'EMG, que no és altre que la Suite Gironès, la primera obra musical de la JOG. Interpretada i enregistrada als estudis 44.1 d'Aiguaviva, aquesta peça musical és, segons els seus impulsors i creadors, “un homenatge a tots aquells que han confiat en nosaltres” i “fruit del treball rigorós de compositors novells de les nostres contrades”. Musicalment, la Suite Gironès és un recull de peces inspirades en aspectes etnogràfics de la comarca format per una diversitat de composicions i un gran ventall d'estils, els quals són, segons els seus autors, “una excel·lent eina pedagògica per als estudiants de la JOG”. A partir del 15 de juny qui ho vulgui podrà adquirir el CD al preu de 15 euros.

Entre altres projectes, també destaca la publicació d'Anem a fer migdiada, anunciada com “una cantata per a una tarda d'estiu” que ha estat composta conjuntament entre la JOG i l'EMG. Concretament, es tracta d'una obra pensada, inicialment, perquè la interpreti la Jove Orquestra del Gironès i la canti l'alumnat de l'Escola Musical del Gironès el dia del festival de final de curs d'enguany, que està previst que se celebri el 18 de juny a l'Auditori de Girona. La cantata, que té una finalitat educativa i pedagògica, és una composició musical d'Ultano Gómez, amb text d'Albert Riera, il·lustració de Montse Mayol i maquetació de Rosa Mayol.

Amics de la Unesco

Dimecres passat, dia 25 de maig, la JOG va ser presentada com a primera entitat simpatitzant de la Federació Catalana d'Associacions i Clubs Unesco (FCACU). El principal propòsit d'aquest conveni a partir d'ara és ajudar a transmetre els valors de la Unesco a través de la música a la comarca del Gironès i, alhora, donar a conèixer la comarca, la cultura i la seva música arreu del continent europeu.

Un gran equip

La Jove Orquestra del Gironès té fixada la seu al centre cívic i cultural La Sitja de Fornells de la Selva, i actualment la plantilla estable de l'orquestra està formada per una cinquantena de joves, amb un equip de professors que han de permetre configurar una formació orquestral que doni suport de qualitat a l'aprenentatge de l'instrument.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona