El Peccat, a Vilassar de Dalt

El Departament de Cultura ha redactat el Pla d'Equipaments Culturals de Catalunya (Peccat 2009-2019) amb el qual pretén garantir l'accés a la cultura arreu del territori. L'informe és a exposició pública. El quadre final valora que hi ha 295 dèficits.

ARXIU MUNICIPAL

D'acord amb la Llei 10/2001, d'arxius i documents; els equipaments que presten servei municipal d'arxiu han de poder oferir les següents activitats: –Gestió de documentació –Conservació i protecció del patrimoni cultural documental –Accés i consulta de la documentació –Difusió del patrimoni cultural documental Actualment n'hi ha 100 d'adequats distribuïts pel territori. A 19 municipis s'han detectat dèficits. La referència nacional és l'Arxiu Nacional de Catalunya.
ES PREVEU:
Els estàndards regulen una sala de consulta de 20 a 60 metres quadrats. Hi caben de 4 a 12 punts de consulta. Cal un despatx de direcció per al personal i és opcional una sala polivalent annexa.

CENTRE CULTURAL

El Peccat garanteix per primer cop una xarxa d'aquests equipaments per facilitar l'accés a la cultura als punts més allunyats de les capitals culturals. El programa d'aquests equipaments s'ha definit tenint en compte el quadre d'activitats més habituals que s'ha de desenvolupar en aquest tipus d'espais, prenent com a referència les propostes de la taula de treball. En aquest cas, el programa diferencia les activitats següents: –Dinamització cultural –Formació artística i d'àmbit relacional –Foment de la creació i difusió –Divulgació –Cessió d'espais –Coordinació Actualment n'hi ha 41 d'adequats distribuïts pel territori. A 29 municipis s'han detectat dèficits. No es preveu crear un esquema d'equipaments jeràrquic i territorial. En aquesta hipòtesi, però, el Centre Cultural de Girona seria un equipament intermedi i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, el d'àmbit nacional.
ES PREVEU:
Equipament elemental: 650 metres quadrats en què hi ha un espai d'exposició (40m), magatzems, una sala polivalent amb escenari integrat (175m), camerinos, un despatx de coordinació, tallers i sales de reunions per a entitats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.