cultura

El ‘blues' més proper

Quico Pi de la Serra i el Quicolabora Trio i Big Mama amb l'Original Jazz Orquestra representen el ‘blues' català al Black Music Festival

Pi de la Serra actua avui a la Planeta i Big Mama, avui a la Marfà i demà a l'Auditori

El blues no és només del delta del Mississipí o de Chicago: és ja una música universal que s'ha desenvolupat en diferents parts del món, també a Catalunya, on noms com ara Big Mama i Pi de la Serra han sabut donar color local i personalitat pròpia a aquesta música afroamericana. Tots dos coincideixen aquest cap de setmana al Black Music Festival: Quico Pi de la Serra actua aquesta nit a la sala La Planeta de Girona (21, 15 i 18 euros), amb el Quicolabora Trio, que completen e Amadeu Casas (guitarres, mandolina, banjo, lap steel guitar) i Joan Pau Cumellas (harmònica). Un bon format per gaudir de les cançons àcides, intel·ligents, divertides i humanistes del gran bluesman Pi de la Serra.

Big Mama actuarà demà dissabte a l'Auditori de Girona (21 h, 20 euros) amb l'Original Jazz Orquestra (OJO) del Taller de Músics de Barcelona. Junts presentaran el concert Bluesin' the jazz, en què la cantant i l'OJO, dirigits per David Pastor, homenatgen algunes de les grans veus femenines del blues dels anys vint i trenta del segle XX, que van adquirir celebritat al capdavant de diverses big bands, com ara Bessie Smith, Ma Rainey i Memphis Minnie.

A més, aquest vespre Big Mama i Ramon Sellarès oferiran al nou Espai Marfà del barri gironí de Santa Eugènia una activitat gratuïta relacionada amb el concert de dissabte: Blues amb lletra (20 h) és un recital narratiu i musical sobre la història i les moltes històries del blues i el jazz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.