cultura

Invitats a la festa de Rafel Nadal i Lluís Llach

Els records de família del periodista gironí i la primera novel·la del cantant de Verges, principals novetats

El periodista Rafel Nadal, amb Quan érem feliços, els records de família amb què va guanyar el Premi Pla i que ha arribat ja a la sisena edició, serà amb tota probabilitat un dels èxits de vendes aquest Sant Jordi, junt amb el cantant de Verges Lluís Llach, que acaba de publicar la seva primera novel·la, Memòria d'uns ulls pintats. A prop d'ells, altres autors gironins aspiren també a fer-se un lloc avui en les preferències dels lectors, com ara Narcís Comadira, amb el seu nou poemari, Lent, o Maria Mercè Roca, que torna a la novel·la amb Bones intencions. El cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana, podria recollir els fruits de l'èxit que va tenir el retrobament del grup a través de la crònica sentimental que n'ha deixat a Més enllà de les estrelles, amb fotografies de David Julià.

A l'aparador de novetats gironines també destaquen Muriel Villanueva, guanyadora de l'últim Premi Casero amb La gatera;Pep Prieto, amb La teoria de l'imbècil; el poeta Quim Español, amb les proses poètiques de Nadir i altres nits, o Ponç Puigdevall, que entrega un nou llibre de narracions, L'atzar favorable. Hi ha també assaig, i d'alta qualitat, com ara Después del cine, d'Àngel Quintana; l'adaptació de la tesi doctoral de Mireia Llorens sobre el soldat poeta anglès Siegfried Sassoon, o l'assaig d'història cultural d'August Rafanell Notícies d'abans d'ahir. No hi falten alguns autors consagrats en el gènere infantil i juvenil, com ara Carles Sala (La tortuga poruga i la seva amiga eruga), Àngel Burgas (L'edat del despertar) i Dolors Garcia i Cornellà (Serena), als quals aquest any se suma la blanenca Roser Atmetlla, amb Una nit molt moguda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona