cultura

Crítica

clàssica

Tres segles

Dissabte passat hi va haver un concert interessant a l'Auditori Axa de L'Illa Diagonal. Amb el nom Univers Mozart es feia un recorregut per la vida del compositor a través de la seva música religiosa. Per implicar i situar l'oient es llegien cartes de Mozart (1757-1791) i a continuació s'interpretava una obra de la mateixa època. Ho feien el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida i l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida amb la direcció de Xavier Puig. Puig és un excel·lent mozartià i va donar a cada obra el sentit que li corresponia i, tot i disposar d'un cor no professional i d'una orquestra amb una prestació molt discreta dels primers violins, va saber transmetre les vivències que les obres contenen. Destacaríem el Venite Populi KV 260 i una dinàmica Missa Brevis KV 192 que va esclatar amb un Dona nobis pacem superb.

Dilluns, en el concert de la sèrie Da Camera d'Ibercamera es va presentar el Quartet Fauré. Van tocar obres de joventut de Mahler (1860-1911) i del mateix Fauré (1845-1924) extraient sonoritats molt especials. Van evocar el món de Brahms (1833-1897) interpretant el Quartet amb piano núm. 1 op. 25 que va estrenar Clara Schumann el 1861, que van interpretar molt bé, especialment l'Intermezzo, en canvi el rondó final alla zingarese, va sonar una mica quadrat amb una energia més apresa que natural. Van oferir de propina el Fauré-Tango, piazzolesc, que el compositor argentí Eduardo Huber els va dedicar.

Entremig l'OBC, a l'Auditori, ens havia evidenciat que Carles Baguer (1768-1808) pot ser interpretat no solament amb formacions històriques, sinó també per una orquestra simfònica de la mateixa manera que els seus coetanis Haydn i Schubert.

Cor Enric Granados i Quartet Fauré
Auditori de L'Illa i Palau de la Música. 5 i 7 de maig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona