cultura

Ghost Transmission i Spheniscidae, guanyadors de la final del Prefra 2012

Els dos grups valencians actuaran en el FRA 2013 que se celebrarà el dissabte 31 d'agost al parc de la Sequieta

Els grups valencians Ghost Transmission i Sphenisciade han sigut els guanyadors de la final del Prefra 2013 celebrada el passat divendres 10 de maig al col·legi Vila d'Alaquàs. Les dues formacions seran les encarregades d'obrir la 19a edició del Festival Rock d'Alaquàs, que se celebrarà el dissabte 31 d'agost al parc de la Sequieta. Organitzat per l'Ajuntament d'Alaquàs amb la col·laboració de l'associació FRA, el festival serà un any més una aposta musical gratuïta i tot un referent pel que fa a festivals de les seues característiques al País Valencià. En un comunicat l'Ajuntament subratlla que està realitzant un gran esforç perquè el FRA continue formant part de l'escena musical valenciana.

Ghost Transmission va nàixer l'any 2008 a València d'un parell d'amics amants de la música tot i que el grup no comença oficialment fins fa un any aproximadament amb la introducció de nous components. El seu objectiu de construir les seues pròpies cançons els porta a tindre clares referències com les de Jesus And Mary Chain, Black Tambourine o The Raveonettes; altres no tan clares o evidents com el pop dels 60's, The Velvet Underground o The Ramones. Els agrada tant el blues més primitiu com el “tecno ben fet”.

Spheniscidae treballa des de 2011 per generar diferents espais amb la seua música. El grup valencià naix de les cançons d'Íñigo Soler i durant el seu primer any han estat tocant per sales amb una formació acústica que integrava guitarres, percussions, teclat, violoncel i violí. Al final d'octubre de 2012 publiquen el seu primer disc: La Historia Inempezable.

El FRA s'ha consolidat en els últims anys com un dels festivals de música independent, públic i gratuït més importants que aposta per una oferta musical pública on es combinen els grups internacionals i nacionals amb els locals. El concurs ofereix la possibilitat de formar part del cartell un nombre entre un i tres grups de música emergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.