cultura

Crònica

música

Nit de joves veus catalanes

La penúltima proposta de l'edició 2014 del Festival de Cap Roig era l'aposta pel planter de les joves veus catalanes, i l'aposta va reeixir: dimecres passat, amb gairebé totes les entrades venudes, els dos conjunts vocals, Geriona i Deudeveu, van superar les expectatives d'un públic entregat per endavant i que volia veure en viu les corals protagonistes del programa de televisió Oh happy day! de TV3.

Geriona, el cor gironí dirigit per Imma Pascual, va obrir el concert amb l'avantatge de jugar a casa. Va ser només començar amb les primeres notes de Lemon Tree, de Fool's Garden, i cada final de peça era acollit amb picades de peus i el nom del conjunt corejat enmig dels aplaudiments. Els setze components de Geriona (quinze noies i un noi, d'entre 15 i 25 anys) van dedicar una primera part a temes suaus, entre els quals alternaven èxits del pop (Here comes the sun dels Beatles), balades incombustibles de la història cinematogràfica (Moon River), o incursions en el cant religiós amb peces com Nigra Sum. La segona part va incloure molt més ritme, des del txa-txa-txa de Piel Canela, fins al Dancing Queen d'Abba que esperava el públic per aixecar-se dels seients i moure els malucs. A més d'aquests temes, tots ells recollits en el primer disc de la formació, La veu feta emoció, Geriona va oferir una novetat: El tren de mitjanit, de Sau.

Amb les gironines que havien captivat els espectadors i un ventet que refrescava l'ambient, s'hauria pogut pensar que la segona formació, Deudeveu, ho tindria més difícil per arribar al públic. Però els vencedors del concurs Oh happy day! van deixar clar que el seu títol no era usurpat i van escalfar de nou Cap Roig. Els catorze components de la formació (en aquest cas 7 nois i 7 noies) també van encadenar estàndards del pop que van fer que el públic s'aixequés amb temes com Quan tot s'enlaira, Video killed the radio Star o Final Countdown. La quota d'emoció i de virtuositat, Deudeveu la va incorporar amb espais del repertori dels musicals (Rent medley, Dirty Dancing, o l'Himne dels pirates de Mar i cel). I especialment aplaudida va ser la interpretació de tres peces a cappella: Bohemian Rhapsody, Dama d'Aragó i una sorprenent versió del tradicional Rossinyol. Les dues formacions van traspassar al públic l'emoció que significava per elles trepitjar l'escenari de Cap Roig i el públic s'hi va rendir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona
PREMIS LITERARIS

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona